Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté se zaměřili na požívání alkoholu mladistvými

ŽĎÁRSKO: Jedenáct mladistvých požilo alkohol, jeden byl pod vlivem drog 

Policisté z obvodního oddělení ve Žďáru nad Sázavou společně se žďárskými kriminalisty v pátek 22. června v nočních hodinách provedli kontroly zábavních podniků za účelem eliminace negativního jevu užívání návykových látek alkoholu, tabáku, psychotropních látek a jiných látek s psychoaktivními účinky. Jejich užívání může vést nebo se podílet na vzniku a rozvoji duševních poruch a poruch chování zejména osobami mladšími osmnácti let.

Policisté v době od deváté hodiny večerní do jedné hodiny ráno následujícího dne provedli kontrolu ve dvou podnicích na území města Žďár nad Sázavou. Kontroly byly zaměřené na dodržování zákonem stanovených povinností v souvislosti s podáváním alkoholu osobám mladším osmnácti let a na dodržování zákonných povinností se zaměřením na nedovolené držení omamných a psychotropních látek.

Do akce byli zařazeni policisté obvodního oddělení ve Žďáru nad Sázavou, žďárští kriminalisté a psovod Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání drog.

V rámci akce policisté zkontrolovali padesát osob, přičemž u jedenácti mladistvých byla provedená dechová zkouška pozitivní. V případě třech mladistvých se jednalo o naměřenou hodnotu do 0,25 promile alkoholu, u šesti osob o hodnotu od 0,26 do 0,67 promile. Jeden patnáctiletý mladík nadýchal 0,82 promile a sedmnáctiletá dívka 1,23 promile alkoholu. Součástí kontrol bylo také zjišťování ovlivnění omamnými a psychotropními látkami u osob mladších osmnácti let. Test na drogy vykázal přítomnost amfetaminu u šestnáctiletého mladíka. Policisté přestupky zadokumentovali a mladistvé předali jejich rodičům.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

25. června 2018

vytisknout  e-mailem