Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté se zaměřují na chodce a cyklisty - preventivně i represivně

BŘECLAVSKO: Další provinilci si vysloužili pokutu.  

Břeclavsko - Během uplynulých dvou týdnů se policisté opět zaměřili na chodce a cyklisty. A to nejen  preventivně, ale také represivně.

V rámci preventivního působení jsme před začátkem vyučování navštívili několik základních škol a snažili se dětem připomenout pravidla, která jako chodci či cyklisté musí dodržovat. Zdůraznili jsme např. výhody oblečení s reflexními prvky a doplňky; správnou výbavu jízdního kola; používání ochranné helmy, ale také základní předpisy. Osvětu se snažíme neustále šířit i mezi seniory. Pokračujeme v pořádání besed, kde o dopravě podrobně hovoříme.
Ovšem tentokrát nezůstalo jenom u prevence. Dopravně bezpečnostní akce zaměřené právě na cílové skupiny – chodců a cyklistů, zase potvrdily, že se najdou provinilci. Celkem 30 chodců si od mužů zákona vysloužilo blokovou pokuto. A cyklisté na tom nebyli o mnoho lépe. Skóre bylo téměř vyrovnané. S blokovou pokutou odjíždělo 29 cyklistů.
Vzhledem k tomu, že se neustále potýkáme s dopravními nehodami, při kterých jsou  účastníci právě chodci či cyklisté, budeme se této problematice věnovat i nadále.
K závěru lze doplnit, že k nehodě, při níž srazila řidička osobního vozidla Škoda Octavia cyklistu, vyjížděli kolegové uplynulou sobotu. Navečer po 18 hodině na ulici Lednická v Charvátské Nové Vsi vjel cyklista posilněný alkoholem  před škodovku bez jakéhokoliv udání o změně směru jízdy a žena za volantem již nestihla střetu zabránit. Muže odvezla rychlá záchranná služba se zraněním.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 10. března 2014
 
Odkazy do noveho okna

beseda1 25.2

beseda1 25.2 

Detailní náhled

kontrola cyklistů

kontrola cyklistů 

Detailní náhled

prevence u škol1

prevence u škol1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem