Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se zapojili do projektu OVOV

KLADENSKO - Královské město Slaný přivítalo účastníky krajského kola. 

Robert Změlík a Roman Šebrle, olympijští vítězové v desetiboji, se rozhodli připravit pro žáky základních škol atraktivní pohybový program s názvem Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů – OVOV. Kladou si za cíl přispět ke zvýšení osobní aktivity co největšího počtu dívek a chlapců a dát současné generaci školáků příležitost zkusit sportovní začátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim.
 
Již v loňském roce oslovili výše zmiňovaní sportovci Policii České republiky a Ministerstvo vnitra České republiky a požádali je o spolupráci při pořádání atletických mítinků v různých regionech České republiky. Policie České republiky se stala hlavním partnerem a MV ČR patronem projektu.
 
Ve středu 21. května 2014 proběhlo krajské kolo OVOV v městě Slaný. Policisté Školního policejního střediska Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a policistky preventivně informační skupiny Kladno se zúčastnili těchto závodů. Více než dvacet nováčků školícího zařízení včetně jejich tří velitelů se stalo na tento den „rozhodčími a trenéry“ mladých borců. Policistky připravily pro žáky preventivní stánek Policie ČR, ve kterém byly pro všechny účastníky a návštěvníky tohoto klání připraveny preventivní materiály a předměty.
 
Vzhledem k velice pěknému počasí byla účast vysoká. Sportovců ze všech středočeských škol dorazilo nad pět set. Rádi konstatujeme, že policisté svoji roli zvládli na výbornou, za což byli odměněni při závěrečném vyhlášení vítězů velkým potleskem.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23. května 2014

vytisknout  e-mailem