Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zdravotníky přijeli za dětmi do Kořenova

JABLONECKO - Na dnešní dopoledne policisté s instruktorkami Českého červeného kříže připravili pro žáky Základní školy v Kořenově bohatý program. 

Na dnešní dopoledne policisté se zdravotnickými instruktorkami Oblastního spolku Českého červeného kříže v Jablonci nad Nisou připravili pro žáky Základní školy v Kořenově bohatý program zaměřený na bezpečné chování v silničním provozu a prevenci úrazů s tím spojenou. Za dětmi do školy přijeli policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldě a Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. Ti s dětmi hovořili o bezpečnosti chodců v silničním provozu, a to především v souvislosti s nadcházejícím obdobím prázdnin. Dále dopravní policisté na vytvořeném stanovišti žákům ukázali průběh silniční kontroly řidičů motorových vozidel, což děti s velkým zájmem pečlivě sledovaly. Policisté z obvodního oddělení žákům představili svoji výstroj a výzbroj. Navíc všichni žáci využili možnosti vyzkoušet si střelbu ze vzduchovky na připravené plechovky, a to navíc po zátěži několika kotrmelců.

Ředitelka oblastního spolku Českého červeného kříže paní Kateřina Havlová se svojí kolegyní na připraveném stanovišti děti nejprve seznámila s historií samotného Červeného kříže a poté již s dětmi obě hovořily na téma poskytování první pomoci. Teorii samozřejmě vystřídala i praxe a všichni žáci si mimo jiného na figuríně vyzkoušeli nepřímou masáž srdce v rámci laické resuscitace. Některé děti využily i možnosti namaskování nějakého zranění – jednalo se především o modřiny a odřeniny. Paní ředitelka děti za znalosti v oblasti zdravovědy velmi chválila.

 

Na závěr v rámci vyhodnocení celého dopoledne všichni žáci z rukou policistů obdrželi „Osvědčení za absolvování kurzu Bezpečné dětství v oblasti dopravní výchovy, volného času a zdravovědy“. Nedílnou součástí odměny pro děti byl i balíček, ve kterém nalezly drobné upomínkové předměty s preventivní tématikou a sladkou pochoutku.

 

nprap. Dagmar Sochorová, 20. června 2014


 

vytisknout  e-mailem