Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté šetří požár kontejnerů v centru Liberce

LIBEREC - V pondělí 18. května 2015 krátce před půlnocí vyjížděli policisté společně s hasiči k požáru čtyř plastových kontejnerů v ulici Liliova.  

V pondělí 18. května 2015 krátce před půlnocí byl cestou tísňové linky 112 na naše operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje oznámen požár kontejnerů v centru Liberci, ulici Liliova. Operační důstojník vyslal neprodleně na místo policejní hlídku. Na místě již zasahovali hasiči. Policisté zjistili, že došlo k požáru čtyř kusů plastových kontejnerů na tříděný odpad, přičemž tři z nich zcela shořely a jeden byl částečně poškozen. Požár zasáhl i přilehlou lampu pouličního osvětlení. Velitel hasičů Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje neurčil na místě zatím přesnou příčinu požáru.

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum se již případem zabývají a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Nyní budou zjišťovat, zda nezaložil požár někdo úmyslně. Předběžně odhadovaná škoda na kontejnerech a lampě pouličního osvětlení je 16 tisíc korun. V případě, že by se ukázalo, že požár založila úmyslně konkrétní osoba, hrozí jí za uvedené jednání až jednoleté vězení.
 

19.5.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem