Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté si „posvítili“ na alkohol u řidičů a mladistvých

Prachatice - Vimperk – Během akce zjistili vimperští policisté pod vlivem alkoholu dva řidiče a jednu mladistvou osobu, jeden řidič, řídil přes zákaz. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Vimperští policisté prováděli předminulý pátek ve Vimperku kontrolu řidičů. Během nočních hodin zastavili dva řidiče pod vlivem alkoholu. U jednoho byla hladina alkoholu přes jedno promile, muž si už od policistů převzal sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, druhý řidič měl pod jedno promile alkoholu, ale navíc nebyl připoután bezpečnostním pásem a na vozidle byla propadlá technická prohlídka. Policisté ho již oznámili k projednání ke správnímu řízení. Lustrací u dalšího kontrolovaného řidiče zjistili, že mu okresní soud vyslovil zákaz řízení morových vozidel pro všechny skupiny, který nerespektoval. Nyní už čelí trestnímu řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté si dále všimli podnapilého chodce v ulici Pražská. Při kontrole zjistili, že se jedná o mladistvého muže, kterému naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Muž, který mu v bytě alkohol podával, se dopustil přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a půjde k projednání ke správnímu řízení.

Řidiči, cyklisté i chodci, pomozte zastavit jízdu smrti. Neriskujte proto zbytečně své životy ani životy ostatních účastníků silničního provozu. Blíží se čas dovolených a prázdnin, ve kterých policisté vždy evidují zvýšený počet dopravních nehod. Bohužel alkohol bývá jednou z jejich nejčastějších příčin.

Další informace k problematice dopravních nehod naleznete na stánkách kampaně „Zastav jízdu smrti“. http://www.policie.cz/clanek/zastav-jizdu-smrti.aspx

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
27. června 2014
 

vytisknout  e-mailem