Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté si posvítili zejména na motorkáře

UHERSKOHRADIŠŤSKO: O víkendu proběhla kontrola zaměřená převážně na motorkáře. 

Během slunečné soboty a neděle proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na motorkáře. Policejní hlídky kontrolovaly na dvou nejfrekventovanějších silnicích na Uherskohradišťsku od pravého poledne až do půl šesté do večera. Projíždějící řidiči mohli být zastaveni v úsecích od Babic až po Uherský Ostroh a od Buchlovských hor až po Starý Hrozenkov. Do akce se zapojila třicítka policistů. Ti kontrolovali dodržování nejvyšší povolené rychlosti, alkohol, drogy a také, zda vozidla splňují předepsanou technickou způsobilost.

Hlídky na vytipovaných místech v rámci kontroly zastavily 373 řidičů. Za oba dny zjistili celkem 149 dopravních přestupků. Z tohoto počtu 106 řidičů jelo vyšší rychlostí, než je zákonem povolená. Dokonce 3 řidiči se za volantem potýkali s alkoholem. Celkem devět motocyklistů překročilo nejvyšší povolenou rychlost a 4 z nich se nevyhnuli desetitisícovým kaucím. Ty všichni zaplatili ještě ten den.

Tato dopravně bezpečnostní akce byla uskutečněna na základě dlouhodobé sledovanosti dopravní nehodovosti motocyklistů a jistě nebyla poslední. Podobně zaměřené akce budou probíhat i v následujících měsících.

21. července 2014, nprap. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

dopravní akce (1)

dopravní akce (1) 

Detailní náhled

dopravní akce (2)

dopravní akce (2) 

Detailní náhled

dopravní akce (3)

dopravní akce (3) 

Detailní náhled

dopravní akce (4)

dopravní akce (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem