Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté si převzali ocenění

TRUTNOVSKO - Slavnostní den pro policisty v Trutnově 

Druhý pracovní den tohoto týdne, tedy 30. října 2012 byl pro Policii České republiky v Trutnově dnem slavnostním. V jednom ze sálů Městského úřadu v Trutnově se sešlo na padesát policistů, kteří byli přítomni slavnostnímu předávání medailí a ocenění. Jednalo se o předání medailí Za věrnost II. stupně, medailí Krajského ředitelství Policie Královéhradeckého kraje a plakety Policie České republiky.
Uvedeného slavnostního aktu byli přítomni ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje plukovník Mgr. Jan Švejdar, náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje plukovník Ing. Jan Pavelka a vedoucí Územního odboru Policie České republiky v Trutnově plukovník Mgr. Pavel Škandera. Za město Trutnov přijali pozvání a byli přítomni starosta Města Trutnova Mgr. Ivan Adamec, místostarosta Města Trutnova Mgr. Tomáš Hendrych a pan Michal Šubrt.
Úvodního slova se ujal ředitel Krajského ředitelství plukovník Jan Švejdar, který ve svém projevu vyzvedl kvalitně odváděnou práci oceňovaných policistů, kterým za jejich činnost poděkoval a popřál mnoho dalších úspěchů v policejní činnosti i osobním životě.
Jako druhý promluvil starosta města Trutnova Ivan Adamec, který svým projevem vyjádřil poděkování celému Územnímu odboru Policie České republiky v Trutnově, zejména potom policistům, kteří nejen svým profesionálním přístupem, ale i poctivým a osobním jednáním přispívají k dobrému jménu Policie České republiky. Navíc pan starosta uvedl, že by si každá demokratická společnost měla vážit zejména dvou složek, a to armády a policie, které svou činností chrání demokratické principy celé společnosti. Po hřejivých slovech pana starosty došlo k předávání medailí a ocenění, kterého se ujal plukovník Švejdar. Medaile Za věrnost II. stupně byly předány dvěma policistům Územního odboru Policie České republiky v Trutnově, dalších devět medailí převzali policisté z jednotlivých oddělení v rámci celého územního odboru.
Velké poděkování ze strany ředitelství Královéhradeckého kraje patřilo oddělení obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování v Trutnově. Vedoucí tohoto oddělení nadporučík Mgr. Petr Čížek převzal za celý kolektiv ocenění udělené policejním prezidentem, které pro všechny detektivy znamená poděkování za jejich profesionálně odváděnou práci.
Po předání ocenění promluvil ke všem zúčastněným vedoucí Územního odboru Policie České republiky v Trutnově plukovník Mgr. Pavel Škandera, který uvedl: „Chtěl bych Vám všem při této příležitosti poděkovat za Vaši práci. Za vůli, za snahu, za obětavost a profesionální přístup při každodenním řešení Vašich úkolů. Dnešní policejní práce není lehká. Ale kdy byla? Jsme denně pod drobnohledem všech a všeho. Nikdy nesmíme ani na chvíli polevit. Na každého z nás jsou v dnešní době kladeny vysoké nároky a je jen na nás, jak k nim přistoupíme.“ K ocenění trutnovských kriminalistů uvedl: „Jsem hrdý na to, že mohu konstatovat, že naše kriminálka patří mezi jednu z nejlepších v kraji. Ten trend je dlouhodobý, je stabilní, je jasně daný. A to je víc než dobře pro nás pro všechny. A také pro policii v tomto městě, okrese a kraji zároveň.“  
Z tváří oceněných bylo zřejmé, že kvitovali prezentované projevy a udělených medailí si váží jako uznání své dosavadní kvalitně prováděné práce. Průběh slavnostního dne tak mohl ještě zvýšit jejich motivaci k plnění dalších nelehkých úkolů, které je zcela jistě čekají. 
nprap. Bc. Udo Ertner
1. 11. 2012 v 10:10  
Odkazy do noveho okna

Medaile I

Medaile I 

Detailní náhled

Medaile Krajského ředitelství

Medaile Krajského ředitelství  

Detailní náhled

Medaile Za věrnost II. stupně

Medaile Za věrnost II. stupně 

Detailní náhled

Plaketa PČR

Plaketa PČR 

Detailní náhled

Předávání1

Předávání1 

Detailní náhled

Předávání2

Předávání2 

Detailní náhled

Předávání3

Předávání3 

Detailní náhled

Předávání4

Předávání4 

Detailní náhled

Předávání5

Předávání5 

Detailní náhled

Předávání6

Předávání6 

Detailní náhled

Předávání7

Předávání7 

Detailní náhled

Předávání8

Předávání8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem