Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté si pro zloděje dojeli na místo činu

JABLONECKO – Komisař zahájil trestní stíhání muže, který po návratu z výkonu trestu odnětí svobody opět kradl. 

Komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Jablonci nad Nisou v uplynulých dnech zahájil trestní stíhání 35letého muže jako obviněného ze spáchání čtyř přečinů – krádež, porušování domovní svobody, neoprávněný zásah do práva domu, bytu nebo nebytového prostoru a poškození cizí věci, kterých se dopustil od dubna do října letošního roku.

Obviněný byl jedno říjnové odpoledne přistižen v neobydleném domě v rekonstrukci v Nové Vsi nad Nisou jeho majitelem, který na místo ihned přivolal policisty. Ti následně u tohoto objektu muže zatkli, jelikož shodou okolnost byl soudcem Okresního soudu v Jablonci nad Nisou na něj vydán příkaz k zatčení, a umístili ho do policejní cely. Po provedených úkonech nařízených soudcem byl muž v rámci úkonu trestního řízení zadržen.

Kriminalisté šetřením zjistili, že obviněný má na svědomí další skutky, kterých se dopustil po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody v březnu letošního roku. Neoprávněně tak navštívil pět objektů na soukromých pozemcích. Jednalo se o domy v rekonstrukci v katastru Smržovky a Nové Vsi nad Nisou, z nichž do jednoho bez pozvání vnikl i dvakrát. Neodolal také zahradní pergole, do které mezi 7. a 14. červencem přišel pro alkohol celkem třikrát. Z domů, do kterých vnikal násilím, si odnesl to, co v nich vždy bylo po ruce – například již zmíněný alkohol a pak potraviny, různé nářadí, nádobí a stavební materiál – vše v celkové hodnotě 23.056,- Kč. Na poškození objektů jejich majitelům způsobil škodu ve výši 15.370,- Kč.

Komisař podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu k vzetí obviněného do vazby. Následně podanému návrhu soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou vyhověl a obviněného do vazby poslal. Policisté ho tak následně převezli do Vazební věznice v Liberci. Za spáchání uvedených trestných činů obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


1. 11. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem