Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté společně s úředníky a celníky kontrolovali cizince

Olomoucký kraj - policisté společně s úředníky a celníky kontrolovali cizince v Olomouci, na Šumpersku a Jesenicku 

Olomouc

Ve středu 12. května uskutečnili policisté Odboru specializovaných činností Frýdek-Místek společně s pracovníky Celního úřadu Olomouc a Úřadu práce Olomouc součinnostní kontrolní akci výrobního podniku a ubytoven v Olomouci. Akce byla zaměřena na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, na kontrolu pravosti a platnosti cestovních dokladů, na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a na kontrolu dodržování ustanovení zákona o zaměstnanosti. Při kontrolách policistům vypomohli čtyři služební psi. V průběhu celé akce bylo zkontrolováno 201 osob z toho 96 cizinců.

Na jedné z ubytoven se mezi hosty nacházel muž, u něhož policisté v evidencích zjistili, že je veden v databázi celostátního pátrání. Pro trestný čin zanedbání povinné výživy na něj letos v dubnu vydal Okresní soud v Přerově příkaz k zatčení. Policisté sedmatřicetiletého muže omezili na svobodě a o zatčení informovali soud, který příkaz vydal. Na základě dohody se soudcem mu předali předvolání k veřejnému výslechu a poté jej propustili.

Porušení ustanovení zákona o pobytu cizinců policisté zjistili v jednom případě. Cizinec nesplnil svou zákonnou povinnost a při kontrole dokladem neprokázal svou totožnost. Poté, když policisté v evidencích zjistili, že na území ČR pobývá legálně, uložili mu blokovou pokutu ve výši 1 000,- Kč. Porušení zákona o zaměstnanosti řeší pracovníci celního úřadu a úřadu práce v rámci svých kompetencí.
 

Šumperk, Jeseník

 

Taktéž ve středu 12. května uskutečnili policisté Inspektorátu cizinecké policie Žulová společně s pracovníky Celního úřadu Šumperk a Úřadu práce Jeseník součinnostní kontrolní akci na vytipovaných stavbách, tržnicích a obchodech v katastrech Šumperku a Jeseníku. Akce byla zaměřena na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, na kontrolu pravosti a platnosti cestovních dokladů, na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a na kontrolu dodržování zákona o zaměstnanosti. Policisté společně s úředníky a celníky zkontrolovali 32 cizinců. Jednomu z kontrolovaných, který neprokázal totožnost tak, jak mu stanovuje zákon o pobytu cizinců, policisté udělili blokovou pokutu ve výši 100,- Kč. Porušení zákona o zaměstnanosti řeší pracovníci úřadu práce v rámci svých kompetencí.

 

vytisknout  e-mailem