Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté spolu s celníky dohlíželi na hudební festival

JIČÍNSKO – V průběhu bezpečnostní akce nedošlo k zásadnímu narušení veřejného pořádku. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoVe dnech 20. – 23. června se v Hořicích v lomu U svatého Josefa konal hudební festival s názvem Cultural Reggae Vibez. I z tohoto důvodu policisté spolu s celníky nasadili větší počet svých sil a prostředků v rámci zajištění bezpečnosti silničního provozu a veřejného pořádku.

V rámci opatření policisté evidovali 4 trestné činy (mimo jiné krádež, ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu), dále 11 přestupků v oblasti přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů, 7 přestupků v souvislosti s jízdou pod vlivem alkoholu, 11 přestupků v souvislosti s jízdou pod vlivem omamné a psychotropní látky a v neposlední řadě 65 přestupků v dopravě na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Na kaucích, které se ukládají především jako garance přítomnosti podezřelé osoby při následném správním řízení, zahraniční řidiči zaplatili celkem 40 tisíc korun. V jednom případě se podařilo vypátrat odcizené vozidlo a zadržet podezřelou osobu. Festival po dobu svého konání navštívilo zhruba na 4 tisíce osob.

Závěrem lze konstatovat, že opatření splnilo v celém svém rozsahu účel a prokázalo výbornou připravenost a spolupráci policistů a celníků při dohledu nad veřejným pořádkem. Již nyní se policisté intenzivně připravují na další kulturní i sportovní akce pořádané v rámci celého okresu Jičín.

Odkaz na tiskovou zprávu Celního úřadu pro Královéhradecký kraj naleznete ZDE.

nprap. Aleš Brendl
26. června 2019; 06:00

vytisknout  e-mailem