Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté stále hledají řidiče černého Volva

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kdo srazil dívku na přechodu a ujel?  

 

Uherskohradišťští dopravní policisté stále hledají prozatím neznámého řidiče, který v Uherském Hradišti v pondělí 11. ledna odpoledne srazil na přechodu pro chodce mladou dívku a z místa ujel.

Ke srážce došlo v 16:15 na přechodu v ulici Všehrdova, která se kříží s ulicemi Třída M. Malinovského, Sokolovská a Velehradská třída. Právě z Vlehradské třídy odbočovalo do Všehrdovy ulice terénní auto Volvo. Přes přechod přecházela na zelenou sedmnáctiletá dívka. Terénní auto ale nenechalo chodkyni nerušeně přejít a srazilo ji. Dívka upadla na zem. Řidič terénního auta ji objel a z místa nehody ujel. V tu chvíli projížděli kolem uherskohradišťští hasiči, kteří sražené dívce poskytli první pomoc. Záchranná služba odvezla slečnu s lehkým zraněním do hradišťské nemocnice. Přivolaní policisté začali šetřit okolnosti nehody na místě a také pátrat po Volvu. Našli jej zaparkované jen o pár desítek set metrů dál mezi auty na parkovišti na Palackého náměstí. Auto bylo zamčené a jeho řidič nikde.

Policistům se prozatím podařilo najít majitelku vozidla, která ale auto v době srážky neřídila. Policisté se obracejí na svědky s výzvou, aby sdělili jakékoliv informace, které by mohly dopomoci jak k objasnění nehody, tak ke ztotožnění řidiče. Prozatím neznámý řidič poté co srazil dívku na přechodu, ujel, zaparkoval a vystoupil z černého terénního Volva registrační značky 3Z8 9474 na Palackého náměstí v Uherském Hradišti v 16:15 v pondělí 11. ledna. Svědci své informace mohou poskytnout na policejním oddělení nebo na lince 158. Policisté v souvislosti s touto nehodou zahájili šetření pro podezření ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což zákon ukládá až pět let vězení.


 

20.1.2010

Odkazy do noveho okna

volvo_02

volvo_02 

Detailní náhled

volvo_03

volvo_03 

Detailní náhled

volvo_04

volvo_04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem