Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté u školek

ZLÍNSKO: Rozdávali jsme dětem reflexní vestičky.  

Všichni víme, jak je důležité, aby se děti v hustém provozu ve městech dostaly bezpečně do škol a školek a zpět domů. Právě ti nejmenší patří mezi nejohroženější skupinu. Aby bylo děti dobře vidět a řidiči mohli na ně včas zareagovat, rozdávali naši policisté v pondělí 15. listopadu reflexní vestičky dětem u mateřských škol na ulici Slovenská ve Zlíně.
Preventivní akce zaměřené na bezpečnost dětí jsou pro Policii ČR denním chlebem, a proto reflexní vestičky od policistů postupně rozzáří celý Zlínský kraj. Z Resortního akčního plánu bezpečnosti (RAP) a plynulosti silničního provozu jsme jich pořídili celkem na tři sta. Rozdávat je budeme tam, kde malé dětí nejčastěji přecházejí frekventované vozovky na své cestě do základních a mateřských škol. Kromě vestiček rozdáváme dětem reflexní přívěsky, které mají taktéž zvýšit jejich viditelnost v silničním provozu.
Z finančních prostředků RAP, které jsou určeny ke zvýšení ochrany dětí na pozemních komunikacích, jsme kromě již zmíněných reflexních vestiček a přívěsků pořídili dvě stě kusů reflexních blikajících pásků. Ty jsou určeny cyklistům, aby i je bylo lépe na silnicích vidět. 
 
Dítě, které má na sobě oblečení opatřené reflexním prvkem, je viditelné až na dvě stě metrů!   
 

16. listopadu 2010, por. Mgr. Josef Havela 

Policista a chlapec 2

Policista u mateřské školky

Policista a chlapec

vytisknout  e-mailem