Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté v Benešově nad Ploučnicí kontrolovali provozovny

DĚČÍNSKO – Preventivní opatření „MLÁDEŽ“ a pátrání po osobách a věcech. 

     Na Děčínsku se nepravidelných intervalech realizují preventivní opatření a akce. Jedna taková akce proběhla v pátek 20. ledna 2023  v Benešově nad Ploučnicí.  Policisté z obvodního oddělení Benešov nad Ploučnicí se zaměřili na kontroly provozoven – restaurací a barů. V nočních hodinách z pátku 20. ledna 2023  na sobotu 21. ledna 2023 zavítali hned do tří  provozoven v Benešově nad Ploučnicí a přilehlém okolí.  Účelem kontrol realizovaného opatření bylo především  preventivně působit v provozovnách, které jsou častým místem setkávání mládeže a souvisejícím zakázaným prodejem alkoholu, ale také předcházení a odhalování protiprávních jednání a pátrání po osobách a věcech. Do akce se společně s policisty zapojili také pracovníci České obchodní inspekce, Krajské hygienické stanice, Celní správy s psovodem,  se psem vycvičeným na vyhledávání omamných a psychotropních  látek.  Ti prováděli kontrolní činnost po svojí linii a během kontrol zjistili několik přestupků.

     Během několika hodin policisté zkontrolovali několik desítek osob.  Tyto kontroly dopadly  ze strany policie celkem pozitivně.  V žádném podniku kolegové nezjistili, že by se zde v nočních hodinách nacházely nezletilé děti. Také u  žádné osoby mladší 18 let neodhalily hlídky, že by byla pod vlivem alkoholu. Pouze v jedné provozovně policisté zjistili hned při vstupu celkem pět případů porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. 

     Rozhodně se nejednalo o poslední akci podobného charakteru, ba naopak. Podobné kontroly se budou i nadále během roku opakovat.

Děčín 2. února 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem