Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté v Horšovském Týně se zaměřili na držení drog

HORŠOVSKÝ TÝN - V rámci projektu Stop drogám před školou kontrolovali prostor před školami, ale také restaurační zařízení a park. 

     Včera 15. dubna 2015 v době od 11 hodin do 14 hodin proběhla na území města Horšovský Týn policejní akce v rámci projektu Stop drogám před školou. Akce se kromě horšovskotýnských policistů zúčastnili také policejní psovodi se služebními psy. V blízkosti jedné ze škol policisté zkontrolovali čtyři studenty, přičemž u dvou služební pes - specialista na vyhledávání omamných a psychotropních látek, nalezl drogy. Policisté tyto přestupky (neoprávněné přechovávání marihuany v malém množství pro vlastní potřebu) vyřídili na místě v blokovém řízení uložením blokových pokut v souhrnné výši 1 tisíc korun. Policisté dále kontrolovali restaurační zařízení a také zámecký park, kdy zkontrolovali dvacet osob. U jedné z nich opět byla nalezena marihuana. 

     Projekt „Stop drogám před školou“ je zaměřený na rizikovou skupinu dospívající mládeže. Cílem tohoto projektu je přímým působením minimalizovat držení a užívání omamných a psychotropních látek ve školách a v okolí škol. Vybraná lokalita okolí školních zařízení umožňuje působit na maximální počet členů cílové skupiny.  Smyslem je omezit první kontakt s drogou ve známém, mládeži blízkém prostředí a také zvýšit právní vědomí mládeže v oblasti drogové problematiky.  Projekt je postaven na principu propojování primární a sekundární prevence s využitím služebních psů – specialistů na vyhledávání omamných a psychotropních látek.  Primární prevence směřuje ke konkrétním případům nezákonného držení drog.  Praktické využití speciálně vycvičených služebních psů umožní efektivně vyhledat omamné a psychotropní látky u osob v okolí škol.  Sekundární prevence bude zajištěna mládeži, která již má s držením či užíváním drogy osobní zkušenost. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
16. dubna 2015
    

vytisknout  e-mailem