Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté v noci kontrolovali mládež

BŘECLAVSKO: Mladší nepopíjeli, u starších to bylo horší... 

Břeclavsko - Policisté se v noci z pátku na sobotu intenzivně zaměřili na kontrolu mládeže v zábavních podnicích. Společně s městskými strážníky kontrolovali, zda mladí lidé neholdují alkoholu. Do podniků vyrazili dohromady také s kontrolory hasičského sboru, kteří provedli dohled v oblasti požární bezpečnosti.

Akce, při níž prošlo kontrolou osmnáct provozoven, proběhla nejen na Břeclavsku, ale také na Hustopečsku a Mikulovsku. Policejní hlídky dohlížely na veřejný pořádek, pátraly po hledaných či pohřešovaných osobách a hlavně je zajímalo, zda teenageři neposedávají v nočních podnicích nad skleničkami s alkoholickými nápoji.

A jak celá bezpečností akce dopadla? Naštěstí nebyl zjištěn alkohol u žádné osoby do věku patnácti let. Ovšem u starší mládeže to bylo horší. Pozitivní dechová zkouška vyšla  u sedmnácti kontrolovaných. Většinou přístroj vykázal  - jak u chlapců, tak i u dívek - nízké hodnoty alkoholu v dechu. Absolutním rekordmanem se stal bohužel teprve šestnáctiletý hoch, který na diskotéce v Břeclavi „nadýchal“ 1,41 promile.  Pro doplnění informací lze uvést, že při prováděných kontrolách byli přítomni i zástupci orgánu sociálně-právní ochrany dětí z příslušných městských úřadů. Z provedených šetření se většinou nepodařilo prokázat, že by alkohol nedospělým nalili přímo v provozovnách. Při dotazování, jak k alkoholu došli, většinou mladí odpovídali, že jim skleničku nebo pivo objednal starší kamarád nebo jim je nabídli doma rodiče.
Na závěr lze upřesnit, že kromě přestupků na úseku ochrany před alkoholismem, zajistili policisté ještě u jednoho mladíka rostlinou drogu a také narazili na cizince, který neměl doklady a odmítal spolupracovat při zjišťování totožnosti. Cizince hlídka převezla na policejní služebnu, kde později proběhlo ztotožnění. 
alkohol - mládež.wav
por. Mgr. Kamila Haraštová, 30. června 2012
 
 
 
Odkazy do noveho okna

kontrola 1

kontrola 1 

Detailní náhled

kontrola 2

kontrola 2 

Detailní náhled

kontrola 3

kontrola 3 

Detailní náhled

kontrola 4

kontrola 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem