Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté v noci zajistili 2 osoby

PLZEŇ - Během nočních kontrol podezřelých osob zajistili silně podnapilého muže ohrožujícího svůj život a muže se zákazem pobytu. 

     Policisté oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Plzeň dnes v brzkých ranních hodinách v rámci běžného výkonu služby kontrolovali 42letého muže, který se v silně podnapilém stavu pohyboval ve vozovce v Borské ulici v Plzni.  Svým jednáním ohrožoval nejen svoje zdraví a život, ale byl nebezpečným i řidičům projíždějícím ulicí. Orientační dechová zkouška u muže prokázala celých 3,24 promile alkoholu v krvi. Z tohoto důvodu byl muž hlídkou převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.
     O hodinu déle pak policisté během kontroly další osoby pohybující se v lesoparku České údolí zjistili, že této byl v červnu roku 2011 uložen Okresním soudem Plzeň-město  trest zákazu pobytu na území města Plzeň platný do 22.10.2014. Vzhledem k tomu, že se mladý muž na místě zdržoval bez povolení,  byl převezen na služebnu k dalším úkonům. Nyní mu za maření úředního rozhodnutí hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až 3 roky.
 
por. Ing. Hana Štefflová
13. srpna 2013

vytisknout  e-mailem