Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté varují motocyklisty

KARLOVARSKÝ KRAJ – Řidiči motocyklů, jezděte opatrně. 

V Karlovarském kraji každoročně vyšetřují dopravní policisté na silnicích několik desítek nehod motocyklistů. V roce 2013 řešili policisté jednačtyřicet nehod, to je o dvanáct více než v roce 2012, při kterých jeden řidič motocyklu zemřel, čtrnáct řidičů utrpělo těžká zranění a v sedmadvaceti případech byla tato zranění lehká.
 
Příčiny bývají stále stejné, nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nebo nesprávné předjíždění. S teplou zimou se nejen příroda dříve zazelenala, ale také řidiči těchto silných strojů se vydali dříve na silnice a to o měsíc dříve, než bývá na Karlovarsku zahájena motorkářská sezóna.
 
Co tedy dělat, abychom dojeli pokaždé bez úhony? Policisté proto radí si zopakovat několik užitečných rad, určených nejen řidičům motorek, ale i jejich spolujezdcům a všem ostatním příznivcům motocyklů.
 
Jednou z nejdůležitějších rad, je nepodceňování výbavy řidiče, ale také jeho spolujezdce. Je důležité hned od prvních jízd používat všechny chrániče těla a také kvalitní oblečení, které může ochránit před vážnými zraněními, ale také před chladným počasím. Proto nenechávejte doma chránič páteře, motocyklové boty a kombinézy, ani nejdůležitější ochranu, kterou je homologovaná přilba.
 
Na jaře nejsou řidiči aut zvyklí na motorky na silnicích a často s nimi nepočítají. Policisté proto řidičům radí, nezapomeňte svítit a noste reflexní, nebo světlé barvy, to ale platí po celou sezónu. Nejdůležitější radou je, dodržovat zákonem povolenou rychlost a tím snížili riziko nehody a případné následky.
 
Dopravní nehoda motocyklu a osobního automobilu o které jsme informovali dne 07.04.2014.
 
por. Ing. Pavel Valenta
08.04.2014

vytisknout  e-mailem