Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté varují před kapesními zloději

BEROUNSKO – Obezřetnost se vyplatí. 

S nadcházejícím adventním obdobím očekávají policisté zvýšený nápad trestné činnosti v podobě kapesních krádeží a to nejen v obchodních centrech, ale také v hromadných dopravních prostředcích a v místech zvýšené koncentrace lidí v souvislosti s předvánočními nákupy. Zloději velmi často využívají okamžiku chvilkové nepozornosti a mnohdy pracují organizovaně, tak, aby jejich kořist nekončila v rukou prvního, kdo vás okrade, ale předává odcizenou věc dalším spolupachatelům a to z důvodu, že pokud je odhalen, ukradená věc se u něj již nenachází.

 

Policisté varují, aby za každých okolností byli lidé opatrní a své osobní věci měli vždy pod kontrolou. Odložené tašky v nákupních vozících, peněženky v zadní kapse kalhot, osobní věci v batohu na zádech, rozepnuté kabelky, nebo odložené předměty v zaparkovaných vozidlech, to vše je lákadlem pro pachatele této trestné činnosti.

 

Na Obvodním oddělení Beroun, přijali policisté oznámení od poškozeného cizince, který až po příjezdu z Prahy do našeho města zjistil, že byl okraden. Dne 11. 11. 2016 v době mezi 11:00 hod. a 13:00 hod. v Praze na Náměstí Míru při návštěvě výstavy veteránů, využil neznámý pachatel nestřeženého okamžiku a z batohu, který měl poškozený na zádech, mu odcizil pánskou peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí.

 

Dodržováním výše uvedených preventivních opatření se lidé mohou vyhnout následným nepříjemnostem spojených s krádeží. V klidu s rozvahou a obezřetností užívejte předvánoční období a nedávejte zlodějům šanci. V případě okradení oznamte tuto skutečnost policistům a při ztrátě dokladů na příslušný Městský úřad. Předejde tím jejich následnému možnému zneužití.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
15. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem