Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté kontrolovali náklady

NÁCHODSKO - Náklaďáky tentokrát nejezdily přetížené 

Váhy 1Váhy, Broumovsko/Foto Policie ČR
Kontrolu nákladních vozidel, zda nejezdí po silnicích přetížené a tím je neničí, naplánovali na dnešní den dopravní policisté na Broumovsku. Zajímalo je, jestli autodopravci respektují předpisy týkající se váhy nákladu. Zejména se hodlali zaměřit na nákladní vozidla, která míří na stavbu silnice na Pasách. Opravy, které před dvěma dny začaly uzavírkou a velkou objížďkou přes okolní vesničky, si vyžádají velké množství převáženého štěrku, zeminy, asfaltové drtě a dalších objemných materiálů.

Pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu rozložili váhy u SÚS, tedy Správy  údržby silnic, před Broumovem. Každý nákladní vůz, ktery tudy projel mezi 9. a 14.00 hodinou byl podroben zevrubné kontrole, naložené vozy samozřejmě musely přejet přes mobilní váhy. Přes digitální přístroje přejelo celkem 6 nákladních vozidel. Přetížené nebylo žádné. Jeden řidič měl však svůj převážený náklad, vyskozdvižný vozík na korbě, nedostatečně upevněný. Proto mu policisté uložili na místě blokovou pokutu ve výši 500 korun.

Řidiče nákladních automobilů policisté i cestáři ubezpečují, že ve vážení budou pokračovat i nadále. Na tom, jak hodně jezdí auta naložená či dokonce přeložená, totiž závisi kvalita našich silnic a také bezpečívšech, kteří se po komunikacích pohybují.

por. Mgr. Eva Prachařová
18.4.2013

Odkazy do noveho okna

Váhy 1

Broumov  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem