Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté vážili s novou váhou

MOST - Získali ji od mosteckého magistrátu; Dva výtržnici byli pod vlivem alkoholu. 

 Policisté na Mostecku tento týden dvakrát vážili hmotnost nákladních aut

Policisté dopravního inspektorátu včera zjišťovali, zda dopravci nákladní přepravy dodržují hmotnost vozidel. Ta je stanovena v osvědčení o technickém průkazu. Hlídka 18. března poprvé využila mobilní silniční váhu, kterou mostecká policie získala od mosteckého magistrátu. Dříve policie při kontrolách spolupracovala s mobilní expertní jednotkou Centra služeb pro silniční dopravu MD, která vlastní vážní zařízení. S touto jednotkou v pondělí prováděla vážení nákladních vozidel na silnici pod Bořní, kde zkontrolovala 11 nákladních vozů a zjistila čtyři přestupky týkající se nadměrné hmotnosti. Ve středu mostečtí policisté v rámci běžného výkonu služby v obci Komořany vytipovali šest vozidel, která převážela náklad, a kontrolou zjistili tři přestupky. Řidičům za ně uložili blokové pokuty a dopravce postoupili ke správnímu řízení obcím. Pokud vozidlo překročí při nízkorychlostním kontrolním vážení hodnoty stanovené zvláštním právním předpisem, může být řidiči uložena pokuta až do 15 tisíc korun v blokovém řízení. Policie postupuje vždy do správního řízení dopravce. Tomu může obec v příkazním řízení uložit pokutu do 50 tisíc korun, ve správním řízení pak pokutu až do 500 000 korun.


 Z aut zmizelo 900 litrů nafty

Škodu za třicet tisíc korun utrpěla jedna firma sídlící v obci Záluží. Neznámý pachatel se neznámo jak dostal na pozemek společnosti tento týden v nočních hodinách a tam vnikl do palivových nádrží u zaparkovaných nákladních vozidel a z nich odčerpal pohonné hmoty. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu a krádež motorové nafty oznámil litvínovským policistům, kteří se nyní případem zabývají.


 

Na sídlišti pobíhal s nožem v ruce a pokřikoval

Mostečtí policisté zadrželi 30letého muže, který vystrašil několik osob, když v úterý odpoledne pobíhal v ulici Česká mezi bloky v parčíku, měl v ruce kuchyňský nůž a vykřikoval neslušné výrazy. Policii na muže upozornili občané, kteří si jeho podivného chování všimli. Jednu mladou dívku měl pronásledovat. Ta před ním utekla do domu. Muže nakonec našla hlídka dopravní policie, která v místě prováděla šetření a podezřelého s nožem v ruce objevila v blízkosti jednoho bloku. Muž byl převezen na policejní oddělení a skončil v cele. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Údajně chtěl jen postrašit nějakého muže, který na něj pokřikoval z okna a se kterým má spory z minulosti. Mostečan si od policie odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.


 

Rozbil výlohu u prodejny, policistům nadávala a utíkal

Pod vlivem alkoholu jednal v úterý večer další výtržník, 23letý muž z Litvínova. Policejní hlídka si v litvínovské  ulici všimla muže, který měl ruce od krve. Následně zjistila, že u přilehlé prodejny je rozbitá výplň výlohy. Proto chtěla provést kontrolu totožnosti osoby. Muž však na výzvu nereagoval, hlídce sprostě nadával a poté se dal na útěk. Policisté ho pronásledovali a nakonec ho zadrželi za použití donucovacích prostředků. Výtečník skončil v cele. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Případ policie šetří ve zkráceném přípravném řízení a muži sdělila podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a poškození cizí věci.


 

Drogu zájemci vozil do Mostu

Ve vězení si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání 29letý muž z Litvínova. Toho vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů měl muž od loňského podzimu i v letošním roce obstarávat a následně prodávat v několika případech psychotropní látku metamfetamin. Drogu vozil zájemci do Mostu, kde se s ním setkával na předem smluveném místě. Obviněný je nyní ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou věc.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 19. března 2015


 

vytisknout  e-mailem