Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté včera rozdali stovky reflexních pásků

Strakonice – Používejte reflexní prvky na svém oblečení.  

Dopravní policisté věnují v průběhu podzimního a zimního období maximální pozornost viditelnosti účastníkům silničního provozu, především chodců a cyklistů, kteří jsou v silničním provozu jednou z nejohroženější skupinou. Proto v rámci běžného výkonu služby, ale i při dopravně bezpečnostních akcích, rozdávají nemotorizovaným účastníkům silničního provozu reflexní pásky pro zvýšení jejich bezpečnosti. Pásky zajistilo ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR ve spolupráci s Ministerstvem dopravy, samostatným oddělením BESIP.  

Během včerejšího odpoledne rozdali strakoničtí policisté 400 reflexních pásků chodcům a cyklistům před obchodním domem Prior. Místo bylo zvoleno záměrně, z důvodu, že je zde více křižovatek, přechodů pro chodce, tedy i zvýšený provoz a pohyb chodců a zároveň místy prochází cyklostezka.

Do preventivní akce se s policisty zapojili také strážníci Městské policie Strakonice a bezpečnostní dobrovolníci města.  Chodcům a cyklistům doporučovali, aby se při cestách po silnici vybavili reflexními prvky, které řidiče včas pozorní, neboť reflexní prvek na oblečení zvýší jejich viditelnost až na dvě stě metrů.

Je známé, že chodci při pohybu na silnicích za snížené viditelnosti jsou velmi špatně viditelní a zvláště mají-li na sobě tmavé oblečení.  Řidič vidí takto oblečeného chodce pouze na vzdálenost 20 metrů, což může vést k dopravní nehodě.

Heslem pro podzimní čas v silniční dopravě je: vidět a být viděn.

P1160800.JPG

 

 

 

 

 

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

6. listopadu 2015

 

vytisknout  e-mailem