Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté vyhostili dvě cizinky

KRAJ VYSOČINA: Cizinecká policie kontroluje vozidla na D1 

Policisté z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina zadrželi uplynulý víkend dvě cizinky, které pobývali na území České republiky nezákonně.

V pátek 17. srpna krátce před třináctou hodinou kontrolovali policisté na dálničním odpočívadle na 89. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno linkový autobus s moldavskou registrační značkou. Policisté zkontrolovali doklady všem přepravovaným osobám se zaměřením zejména na kontrolu oprávněnosti k jejich pobytu na území členských států Evropské unie. Mezi kontrolovanými cestujícími byla dvacetiletá cizinka, u které kontrolou dokladů policisté zjistili, že překročila oprávnění k pobytu v zemích Evropské unie o 177 dnů a její pobyt je tedy nezákonný. Cizinku - státní příslušnici Moldavské republiky - policisté zajistili a převezli k provedení procesních úkonů souvisejících se správním řízení o správním vyhoštění. Žena obdržela rozhodnutí o správním vyhoštění na šest měsíců a dostala výjezdní příkaz, který ji ukládá, aby do konce srpna opustila území Evropské unie.

V neděli 18. srpna kolem půl dvanácté kontrolovala hlídka cizinecké policie na dálničním odpočívadle na 96. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno dodávkové vozidlo Mercedes Benz Sprinter s moldavskou registrační značkou. Policisté zkontrolovali přepravované osoby a u dvaatřicetileté cestující zjistili, že dobu určenou k pobytu na území zemí Evropské unie překročila o 142 dnů.  Státní příslušnice Moldavské republiky byla zajištěna a v rámci provedeného správního řízení byla vyhoštěna na šest měsíců s tím, že musí nejpozději do konce srpna opustit území Evropské unie. Na kontroly legálnosti pobytu cizinců na území České republiky se policisté odboru cizinecké policie zaměřují denně v rámci běžného výkonu služby nebo při mimořádných kontrolních akcích.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

20. srpen 2019

vytisknout  e-mailem