Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté vyjeli do terénu na kolech

SEMILSKO - Dvoučlennou cyklohlídku mohli potkat v pátek lidé na Turnovsku. Policisté rozdávali rady a také drobné předměty cyklistům. 

Již třetí sezónu využívají policisté na Turnovsku jízdní kola, která jsou v barevném provedení Policie ČR a jsou vybavena lékárničkami a brašnami na zadním nosiči. Policisté mají pro jízdu na kole speciální cyklistické dresy s reflexními prvky a cyklistickou přilbu. Obvodní oddělení v Turnově má k dispozici celkem čtyři kola, která mají přiděleny čtyři vyčlenění policisté. Ti se ve službě střídají a vyjíždějí do méně přístupných míst a na cyklostezky. Tentokrát byli na cyklostezce v Dolánkách, kde dohlíželi na bezpečnost jezdců na kolech, chodců i bruslařů na in-line bruslích a působili hlavně preventivně.
Před polednem se přesunuli do Sedmihorek, kde zkontrolovali mimo jiné i zaparkované automobily, zda-li jsou řádně uzamčeny a zda v nich nejsou ponechány cenné věci. V několika takových případech nechali policisté za stěračem leták, který upozorňuje na to, že „Auto není trezor“. V této rekreační oblasti oslovili také několik cyklistů, se kterými diskutovali na téma povinná výbava kola a bezpečnost na silnicích.
Ti, kteří měli všechno v pořádku, obdrželi od strážců zákona drobnou odměnu v podobě reflexního prvku. Děti dostávaly omalovánky s dopravně-bezpečnostní tématikou a policejní pastelky.

por. Petr Kmínek
19. 8. 2014

Odkazy do noveho okna

Cyklo 01

Cyklo 01 

Detailní náhled

Cyklo 02

Cyklo 02 

Detailní náhled

Cyklo 03

Cyklo 03 

Detailní náhled

Cyklo 05

Cyklo 05 

Detailní náhled

Cyklo 06

Cyklo 06 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem