Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policisté vyjeli k několika haváriím.

ŠUMPERSKO - Ani uplynulý víkend se neobešel bez nehod. 

V sobotu 5. října 2019 krátce před půl druhou odpoledne byly všechny složky integrovaného záchranného systému povolány na silnici I/44, kde se v úseku mezi obcemi Zvole a Libivá při havárii osobního vozidla lehce zranili dva lidé.

Podle prvotního šetření za nehodou stála nepřiměřená rychlost jízdy. V mírné levotočivé zatáčce ve směru jízdy na Mohelnici dostal 48letý řidič na mokré vozovce s vozem Renault Thalia smyk, po kterém vyjel vpravo mimo silnici a narazil do travnatého svahu. Po nárazu se vozidlo přetočilo přes střechu. Při havárii se lehce zranil jak řidič, tak spolujezdkyně. Oba byli zdravotnickou záchrannou službou přepraveni k ošetření do nemocnice. 

Oznámení o další havárii osobního vozidla přijali policisté v neděli 6. října 2019 krátce po půlnoci. Došlo k ní ve Starém Městě, kde 18letý mladík poté, co se posilnil alkoholem, nezvládl řízení a s vozem značky Ford KA sjel mimo silnici, kde narazil nejprve do oplocení u rodinného domu a následně také do kamenné podezdívky domu. Při havárii se mladík lehce zranil. Zdravotnickou záchrannou službou byl přepraven k ošetření do nemocnice. Jak policisté zjistili, neměl mladík za volantem co pohledávat. Jednak mu při dechových zkouškách opakovaně naměřili hodnoty přes 1,5 promile alkoholu v dechu, zároveň však není držitelem žádného řidičského oprávnění. Policisté se veškerými okolnostmi a souvislostmi, za nichž k předmětné havárii došlo, nadále zabývají. 

K další havárii osobního vozidla došlo v neděli 6. října krátce po poledni na silnici mezi Křemačovem a Mohelnicí. S vozem Audi tam poté, co v ostré pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy, havaroval vlevo mimo silnici 44letý řidič. Jeho jízda skončila čelním nárazem do dvou kmenů stromů. V tomto případě se havárie obešla bez zranění. Za tento velmi riskantní manévr uložili policisté řidiči pokutu. Škoda způsobená na vozidle byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
7. října 2019

Odkazy do noveho okna

havárie u Mohelnice

havárie u Mohelnice 

Detailní náhled

havárie u Mohelnice

havárie u Mohelnice 

Detailní náhled

Staré Město

Staré Město 

Detailní náhled

Staré Město

Staré Město 

Detailní náhled

havárie vozidla u Zvole

havárie vozidla u Zvole 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem