Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté vyjížděli na Silvestra i Nový rok

Zahoření plastových kontejnerů

Policisté na Nový rok ráno vyjížděli na náměstí Spojenců v Prostějově, kde došlo k zahoření tří plastových kontejnerů na tříděný odpad. Uhašení požáru provedla HZS Olomouckého kraje. Dle prvotního šetření se jedná o úmyslné zapálení. Hmotná škoda bude dodatečně vyčíslena.

Vloupání do prodejny

Neznámý pachatel se v obci Krumsín v době od podvečerních hodin 31.12.2008 do ranních hodin 1.1.2009 vloupal do prodejny smíšeného zboží a odcizil různé druhy cigaret, cukrovinek, potravin, alkoholických nápojů a dobíjecích kuponů pro mobilní telefony. Hmotná škoda je předběžně vyčíslena na 10 000,- Kč.

Krádež mobilního telefonu

1.1.2009 v 1.50 hodin na náměstí Spojenců v Prostějově požádal dosud neznámý pachatel mladého muže (1993), zda by si od něj z mobilního telefonu nemohl napsat SMS. Mladík mu mobil nepůjčil, ale přislíbil, že mu SMS napíše a odešle kam bude chtít. Při psaní zprávy mu pachatel vytrhl mobilní telefon z ruky a z místa utekl. Poškozenému vznikla škoda na odcizeném telefonu 4 000,- Kč.

Oznámení o uložení bomby

Dosud neznámý pachatel dne 1.1.2009 v 1.48 hodin oznámil na tísňovou linku 112, že v sokolovně v obci Smržice je bomba, která v 01.00 hodin exploduje. Policejní hlídka vyjela na místo a zjistila, že v sokolovně se koná oslava konce roku 2008 a nachází se zde přibližně 80 osob. Policisté provedli prohlídku prostor sokolovny a přilehlého okolí, přitom nenalezli žádný podezřelý balíček či jiný podezřelý předmět, který by mohl způsobit explozi. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin Šíření poplašné zprávy (trestní sazba 6 měsíců až 3 roky odnětí svobody).

vytisknout  e-mailem