Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté vyjížděli včera ke 14 nehodám

KARLOVARSKÝ KRAJ - Pro dvě zraněné osoby letěl vrtulník. 

Výkyvy v počasí s sebou přináší větší nehodovost na silnicích. Řidiči častěji bourají, když jsou větší vedra, stejně tak je zvýšený počet dopravních nehod, když vydatně prší.

Včera v celém kraji téměř celý den pršelo a dopravní policisté vyjížděli od rána do večera k 14 dopravním nehodám, z nichž drtivá většina se stala následovně:

Řidič/ka nezvládl/a řízení vozidla. Na mokré silnici nepřizpůsobil/a rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a dostal/a smyk, přejel/a do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem či pevnou překážkou.

Ze 14 nehod byly dvě s vážným zraněním a 2 osoby musely být letecky transportovány do nemocnice.

První vážná nehoda se stala před 12 hodinou. Na silnici v Podlesí směrem na Karlovy Vary, nezvládl řidič vozidla Volkswagen Transporter řízení a s vozidlem vjel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Iveco, které jelo v opačném směru. Při nehodě došlo ke zranění 3 spolujezdců z vozidla Volkswagen, přičemž jedna osoba utrpěla vážné zranění. Škoda na vozidlech nebyla zatím vyčíslena. Policisté případ nadále šetří.

Druhý případ, kdy musel pro zraněného přistávat vrtulník, se stal na silnici I/21 ve směru od Mariánských Lázní na Cheb v 17:15 hodin. Při předjíždění nákladní soupravy poblíž obce Dolní Žandov, nezvládl řidič Opelu řízení vozidla, dostal smyk a přejel do protisměru, kde se střel s protijedoucím vozidlem Škoda Roomster. Tři osoby utrpěli zranění, přičemž spolujezdkyně z vozidla Opel musela být se svým zraněním letecky transportována do nemocnice. Alkohol byl vyloučen u obou řidičů dechovou zkouškou. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 230 000 Kč.

Video z dopravní nehody poblíž Dolního Žandova

O rizikovém úseku tzv. „esíčka“ na průtahu Karlovými Vary poblíž čerpací stanice OMV jsme vás již několikrát informovali. Policie ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic se domluvila na instalaci proměnných dopravních značek, kdy bude povolená rychlost 70 km/h za mokra snížena na 50 km/h. Do doby instalace proměnných značek, byla zatím umístěna v nejproblémovějším úseku ve směru z Ostrova na Karlovy Vary přenosná dopravní značka 50 km/h doplněna dodatkovou tabulkou za mokra. I přesto se tam včera stala dopravní nehoda.

Řidič při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a na mokré silnici uvedl vozidlo do smyku a narazil do kovových svodidel. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu a naštěstí nedošlo ani k žádnému zranění. Škoda na vozidle a svodidlech je předběžně vyčíslena na částku 60 000 Kč.
Zjistili jsme, že v tomto úseku nejčastěji bourají lidé z Karlovarska, tedy paradoxně ty, kteří to tady dobře znají.

Bouralo se také například na dálnici D6, u obce Bečov, na silnici I/6, v Sokolově nebo v Nejdku v ulici Lidická, kde řidička vozidla Volkswagen Polo nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu a profilu komunikace a v levotočivé zatáčce na mokré silnici přejela do protisměru, kde se ve 12: 45 hodin čelně střetla s nákladním vozidlem. Řidička byla převezena Rychlou záchrannou službou do nemocnice. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na 90 000 Kč.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
30. 6. 20

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehody

Dopravní nehody 

Detailní náhled

Dopravní nehody

Dopravní nehody 

Detailní náhled

Dopravní nehody

Dopravní nehody 

Detailní náhled

DN u D. Žandova

DN u D. Žandova 

Detailní náhled

DN u D. Žandova

DN u D. Žandova 

Detailní náhled

DN u D. Žandova

DN u D. Žandova 

Detailní náhled

Průtah KV

Průtah KV 

Detailní náhled

Průtah KV

Průtah KV 

Detailní náhled

Nejdek DN

Nejdek DN 

Detailní náhled

Dálnice D6

Dálnice D6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem