Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté vykázali násilníka z bytu

V neděli odpoledne byli přivoláni policisté do rodinného domku v Olomouci pro podezření z „domácího násilí“.  

Šestasedmdesátiletý muž zde slovně napadl svou o rok mladší bývalou manželku, se kterou bydlí.  Vulgárně jí nadával a řekl jí, aby se šla oběsit, přičemž v ruce držel lano. Žena byla ve velmi špatném  psychickém stavu a musel přijet lékař RZS Olomouc, který její fyzický i psychický stav vyhodnotil jako vážný a uvedl, že další psychické útoky na její osobu by mohly vést až k srdeční příhodě. 

Policisté  v průběhu dalšího vyšetřování zjistili, že svou bývalou manželku muž slovně napadá a uráží od rozvodu, to znamená přibližně deset let a to nejméně jedenkrát za týden. V posledním období verbální útoky doprovázel fyzickým násilím, ponižováním a znemožňováním vstupu do společných prostor domu jako je např. garáž. Na základě zjištěných skutečností a vyhodnocení situace policisté rozhodli o vykázání násilníka z bytu a podezřelý muž byl po souhlasu státního zástupce zadržen.

Policejní komisař zahájil proti muži trestní stíhání pro podezření z trestného činu  týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Pokud soud prokáže obviněnému vinu, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem