Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté vypátrali tři hledané muže a dvě pohřešované dívky

JIHLAVSKO: Jedna z pohřešovaných mladistvých byla opilá 

Ve středu 25. ledna vypátrali policisté v Jihlavě pět osob, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Jednalo se o tři hledané muže a dvě pohřešované dívky.
 
Po osmé hodině ráno kontrolovala policejní hlídka podezřelého muže na ulici Havlíčkova, před budovou vlakového nádraží. Policisté zjistili, že se jedná o padesátiletého muže z Jihlavy, na kterého byl v prosinci loňského roku vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté muže zadrželi a následně eskortovali do brněnské věznice.
Dalšího hledaného policisté vypátrali před jednou hodinou odpoledne při výkonu hlídkové činnosti na ulici Okružní. Devětadvacetiletého muže z Trutnovska převezli k podání vysvětlení na obvodní oddělení.
Třetího hledaného muže policejní hlídka vypátrala po druhé hodině odpoledne, byl před úřadem na ulici Brtnická. Dvaačtyřicetiletého muže policisté také převezli na obvodní oddělení k provedení nezbytného úkonu.
 
Dále se policistům podařilo vypátrat dvě pohřešované mladistvé dívky. Po jedenácté hodině dopoledne přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o pohřešování dívky, která odešla ráno z domova a do školy už nedorazila. Z jejích aktivit na sociální síti navíc vyplynulo, že si chce ublížit. Policisté načali po dívce okamžitě pátrat. Nalezli ji během necelé hodiny u obchodního centra. Dívka byla v pořádku. Následně si jí převzala její matka.
Po jedenácté hodině večer přijali policisté oznámení od ženy, která uvedla, že pohřešuje svoji mladistvou dceru. I v tomto případě se policistům podařilo pohřešovanou nalézt v pořádku během necelé hodiny. Byla na ulici S. K. Neumanna. Dívka byla pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili hodnotu 1,29 promile alkoholu, na místo byl proto přivolán lékař zdravotnické záchranné služby. Policisté zjišťují, kdo mladistvé dívce alkohol podal nebo prodal a dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
 
 
Další dvě osoby, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání, vypátrali policisté v úterý 24. ledna. Jednalo se o hledaného muže a mladistvou dívku.
Po třetí hodině odpoledne si policejní hlídka všimla na ulici Na Posvátné v Telči podezřelého muže, který odpovídal popisu hledaného. Při kontrole zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého muže, na kterého byl v říjnu loňského roku vydán souhlas se zadržením. Muž se vyhýbal trestnímu řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.
Souhlas se zadržením byl dán i na mladistvou dívku, kterou policisté vypátrali před sedmou hodinou večer v Jihlavě na ulici Březinova. Dívka se rovněž vyhýbá trestnímu řízení, je podezřelá ze spáchání majetkového trestného činu.
Muž i dívka byli po provedení nezbytného úkonu ze zadržení propuštění, mladistvou policisté následně předali oprávněné osobě.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
26. ledna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem