Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté vypátrali zatoulaného seniora

Novojičínsko - pátrací akce se šťastným koncem. 

V neděli kolem jedenácté hodiny večerní přijali policisté oznámení o pohřešování muže, který měl odejít ze zařízení poskytujícího zdravotní a sociální služby pro nemocné v Kateřinicích na Novojičínsku. Ošetřovatelka při večerní kontrole klientů zjistila, že v jednom z pokojů chybí 86letý senior trpící Alzheimerovou nemocí, který již není schopen se o sebe sám postarat.

Na místo ihned dorazila hlídka z obvodního oddělení Kopřivnice, která vytěžením oznamovatelky získala popis pohřešovaného muže. Následně policisté z kamerových záznamů zjistili, že senior opustil budovu zařízení pouze v lehkém oblečení a nazouvácích, kdy krátce chodil kolem domu a poté areál opustil. Strážci zákona proto započali s pátrací akcí, do které se zapojili také další hlídky, včetně speciální pořádkové jednotky a psovoda. Pátraní po seniorovi v blízkém okolí nebylo úspěšné, proto se policisté zaměřili i na okolní obce.

Dobrá zpráva přišla v pondělí krátce před čtvrtou hodinou ranní. Hlídka z Kopřivnice muže vypátrala u silnice zhruba 1,5 kilometru od domova v obci Trnávka. Po několika hodinách strávených venku byl senior dezorientovaný a vzhledem k nočnímu počasí také promoklý. Policisté jej dopravili zpět do zařízení, kde mu byla přivolána zdravotnická záchranná služba. Ta rozhodla o jeho převozu do nemocnice k dalšímu vyšetření.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
11. června 2024

vytisknout  e-mailem