Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté vyrazili do chatových oblastí

LOUNY - Majitele varovali před případnými zloději. 

Jelikož ani přes léto neustávají krádeže vloupáním do zahradních či rekreačních obydlí, vydali se policisté do terénu majitele opět varovat. Stejně jako v zimních měsících, kdy policisté v rámci projektu Ochrana rekreačních obydlí prováděli preventivní kontroly chat a chalup, zavítali do těchto lokalit s prevencí znovu. Namátkově kontrolovali správné zabezpečení těchto objektů a informačním letáčkem upozorňovali majitele, že v jejich obydlí proběhla policejní kontrola. Jen za pololetí tohoto roku zaevidovali policisté lounského okresu 83 případů vloupání do chat, chalup, různých zahradních domků či kůlen. Za stejné období loňského roku bylo nahlášeno 78 případů.
 
Jeden z posledních případů se udál minulý týden v zahradní kolonii Spálený Mlýn v Žatci. Dosud nezjištěný pachatel poškodil drátěné oplocení a visací zámek dveří a vnikl na terasu zahradního domku. Ještě stačil vypáčit dřevěné vstupní dveře do domku a poškodit plechovou zárubeň dveří, když byl zřejmě při činu vyrušen a z místa zmizel. I když nakonec do obydlí nevnikl a nic neodcizil, stačil svým jednáním napáchat škodu za 1 500 Kč.
 
Další vloupání do zahradní chatky bylo nahlášeno včera z kolonie U Flory v Žatci. Zatím nevypátraný zloděj vnikl na pozemek a po vypáčení dveří i do samotného obydlí, odkud odcizil dva prodlužovací kabely v hodnotě 520 Kč. Poškozením zařízení napáchal škodu za 1 300 Kč. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání  trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají. 
 
Policisté nabádají majitele těchto objektů, aby si je co nejlépe zabezpečili, nenechávali na volném prostranství odložené věci (zahradní či prac. nářadí a náčiní, různý železný materiál) a byli všímaví nejen ke svému majetku, ale i k okolí a podezřelé okolnosti sledovali či hlásili policii. Zloději opravdu číhají všude.
 
Dále varují před drzými zloději, kteří si vyhlédnou chvilku, kdy majitel zrovna vykonává činnost mimo objekt a mezitím vniknou dovnitř. Ve vteřině dokážou ukrást odložený mobil, peněženku a nepozorovaně zmizet. Proto radí i v tomto případě chatu či chalupu si raději uzamknout.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. července 2013
Odkazy do noveho okna

Žatec- chaty

Žatec- chaty 

Detailní náhled

Žatec- chaty

Žatec- chaty 

Detailní náhled

Žatec- chaty

Žatec- chaty 

Detailní náhled

Žatec- chaty

Žatec- chaty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem