Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté vyrazili na kontrolu diskoték

Tentokrát policisté zkontrolovali diskotéku Žebrák a Lážovice 

Policisté se při razii na  diskotékách opět zaměřili na alkohol

Policejní  kontrola na diskotékách
Další policejní kontrola se odehrála v posledním  květnovém víkendu na  diskotékách v Žebráku a v Lážovicích.  Policisté, kteří si přizvali na pomoc i  psovody, zkontrolovali  desítky mladistvých a nezletilých, zda nepožili alkohol.  Na  diskotéce v Žebráku policisté předvedli 10 děvčat a kluků,  kterým ještě  nebylo 18 let a přesto měli alkohol v dechu,  v Lážovicích jich převezli na  hořovickou služebnu 7. „Jsme  rádi, že došlo k poklesu počtu mladistvých a  nezletilých,  u kterých jsme zjistili požití alkoholu. Například v Lážovicích  jsme v letošním roce prováděli kontrolu již podruhé. Poprvé  jsme zde měli  dokonce 12 osob mladších 18 let, kteří požili  alkohol. Je vidět, že dochází k  poklesu,“ uvedla tisková  mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.
„Tato  kontrola byla v letošním roce již čtvrtá a budeme v nich v  rámci  prevence kriminality i nadále pokračovat,“ dodala Marcela  Pučelíková.
Nutnost  policejních razií provozovatel žebrácké  diskotéky chápe a akceptuje. „O akci  jsem samozřejmě dopředu  nic nevěděli. Musím říct, že spolupráce s policií byla  bezproblémová,“  uvedl spolupořadatel diskotéky v Žebráku Jiří Hasman.
Podle  jeho slov v Žebráku na diskotéce děvčata a kluci mladší 18  let alkohol  od obsluhy nedostanou. „Už ale nedokážeme ohlídat,  zda jim nepodá alkohol někdo  ze straších kamarádů. Navíc  je také bohužel běžnou praxí, že si lidé přinesou  vlastní  alkoholické nápoje, které pak chodí z diskotéky popíjet do  blízkého  parku,“ říká Jiří Hasman.
Veřejnost  na kontroly na diskotékách nemá vyhraněný názor. Někteří  policejní  razie podporují, jiní naopak kritizují. „Pochopila  bych, kdyby kontrolovali jen  děti do 15 let. Ale ruku na srdce,  kdo z nás si v 17 letech na diskotéce nedal  víno nebo pivo.  V těchto případech by měli být shovívavější,“ svěřila  se se svým  názorem paní Jana, matka dvou teenagerů. 

autor: Berounský deník

 

vytisknout  e-mailem