Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté z cizinecké policie se činí

Jihočeský kraj – Kontroly odhalují nelegální práci i pobyt cizinců na našem území.  

Policisté z cizinecké policie se činí a kromě jiného provádí také pobytové kontroly zaměřené na nelegální zaměstnávání cizinců. V uplynulých dnech zaměřili svoji pozornost na různá místa v našem kraji. Ve středu zavítali do obce Veselí nad Lužnicí, kde na jedné z místních staveb zkontrolovali cizince z Ukrajiny (32 let). Při kontrole muž sice přeložil cestovní doklad s platným povolením k pobytu, nepředložil však žádné povolení k zaměstnání. Cizince zajistili a zahájili úkony správního řízení ve věci správního vyhoštění z území členských států Evropské unie. Podobným způsobem dopadli další dva Ukrajinci (31 a 37 let), kteří rovněž nepředložili žádné povolení k zaměstnání. Budou tedy rovněž vyhoštěni.
 
Další kontrola proběhla rovněž ve středu. Tentokrát na ubytovně v jedné obci na Strakonicku. Policisté zkontrolovali cizinku z Ukrajiny (24 let), která nebyla schopna prokázat oprávněnost pobytu na našem území. Následnou lustrací zjistili, že cizinka měla povolen pobytu do září 2011. Pak požádala o nové povolení, které jí však nebylo uděleno. Žena tak pobývala na území našeho státu neoprávněně. Bude tak muset naši republiku opustit.
 
Ve čtvrtek se policisté zaměřili na jednu společnost z Českobudějovicka zabývající se obchodováním s kovovým materiálem. Přímo při práci zkontrolovali muže z Ukrajiny (40 let), ten sice předložil povolení k zaměstnání, nicméně bylo určené pro práci na území města Prahy. Muž však pracoval dlouhodobě a pravidelně jinde, tedy v rozporu s tímto povolením. Policisté na základě toho zahájili správní řízení o správním vyhoštění tohoto cizince.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
8. září 2013
 
.

vytisknout  e-mailem