Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov pátrají po svědcích dopravní nehody

KASEJOVICE - Řidič nezvládl předjížděcí manévr a narazil do předjížděného vozidla. Následně zastavil a chtěl poškozenému způsobenou škodu zaplatit na místě. Když však řidič poškozeného vozidla trval na příjezdu policejní hlídky, tak neznámý řidič sedl za volant a ujel. 

     Dne 12. prosince 2013 přibližně v 08:45 hodin v katastru obce Kasejovice došlo k dopravní nehodě. Dosud neznámý řidič jel  s vozidlem pravděpodobně tovární značky Ford Transit po silnici číslo 2 třídy I, kde ve směru jízdy od obce Kasejovice na obec Životice, v prostoru křižovatky s účelovou komunikací, začal předjíždět již v místě, kde se nachází šikmé rovnoběžné čáry a dále, kdy neměl před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí, jelikož byla hustá mlha, před sebou jedoucí nákladní soupravu tovární značky Man s přívěsem tovární značky Sanok. Řidič předjížděné nákladní soupravy jel ve stejném směru jízdy. V průběhu předjíždění již za uvedenou křižovatkou však neznámý řidič z dosud nezjištěných příčin tento předjížděcí manévr již nedokončil, přičemž došlo ke střetu pravé boční části dosud neznámého vozidla s levou boční částí přepravovaných obytných kontejnerů nákladní soupravy. Po střetu nebylo možné v místě dopravní nehody bezpečně zastavit, proto oba řidiči s vozidly dojeli na blízkou odstavnou plochu, kde zastavili a začali věc dopravní nehody řešit. Dle vyjádření řidiče nákladní soupravy neznámý řidič souhlasil s vinou dopravní nehody a chtěl tuto způsobenou škodu uhradit na místě. Řidič nákladní soupravy však neznámému řidiči sdělil, že dopravní nehodu musí oznámit Policii České republiky s tím, aby oba vyčkali do příjezdu policejní hlídky. Následně neznámý řidič nastoupil do svého vozidla a z místa odjel zpět ve směru na obec Kasejovice, aniž by dopravní nehodu s druhým řidičem dále řešil.
     Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov žádají občany, kteří byli svědky výše uvedené dopravní nehody, nebo kteří mohou policistům poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění dopravní nehody, ať volají na dopravní inspektorát na telefonní číslo 974 324 640 nebo bezplatnou linku Policie České republiky 158.

nprap. Ing. Jan Koželuh
20. prosince 2013
                                                     

vytisknout  e-mailem