Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov pátrají po svědcích dopravních nehod

PLZEŇ - VENKOV - Při jedné z dopravních nehod došlo k čelnímu střetu dvou vozidel, kdy řidička osobního vozidla nerespektovala vodorovné dopravní značení a neměla před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí. 

     V době od 15. ledna 2014 16:00 hodin do 16. ledna 2014 12:00 hodin došlo k dopravní nehodě na pozemní komunikaci ulice Lipová v obci Štěnovice. Dopravní nehoda se stala v prostoru bytového domu ulice Lipová číslo popisné 350, kde dosud nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované osobní vozidlo Hyundai. Nezjištěný řidič dopravní nehodu nenahlásil a z místa dopravní nehody ujel.
 
     Dne 16. ledna 2014 přibližně v 7:15 hodin došlo k dopravní nehodě nákladní motorové soupravy složené z tahače a návěsu. K nehodě došlo na pozemní komunikaci I. třídy, číslo 117 asi 100 metrů před obcí Spálené Poříčí, ve směru jízdy od obce Blovice.
 
     Dne 17. ledna 2014 přibližně v 13:30 hodin došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. K dopravní nehodě došlo na pozemní komunikaci I. třídy, číslo 27 ve směru od obce Plasy směrem na obec Rybnice. Řidička osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia nerespektovala vodorovné dopravní značení a neměla před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí. Řidička se nemohla bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která chtěla předjet a následně ohrozila protijedoucí 43letou řidičku osobního vozidla tovární značky Volkswagen Polo, přičemž došlo k jejich vzájemnému střetu. Řidička vozidla Škoda Felicia při dopravní nehodě utrpěla lehké zranění a byla z místa převezena vozidlem rychlé záchranné služby do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Ke zranění 43leté řidičky nedošlo. Policisté u obou řidiček provedli dechová zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, v obou dvou případech s negativním výsledkem.
 
     Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov žádají občany, kteří byli svědky výše uvedených dopravních nehod, nebo kteří mohou policistům poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění dopravní nehody, ať volají na dopravní inspektorát na telefonní číslo 974 324 640 nebo bezplatnou linku Policie České republiky 158.

nprap. Ing. Jan Koželuh
28. ledna 2014

vytisknout  e-mailem