Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté z hlídkové služby zasahují

JABLONEC NAD NISOU - V ulicích města policisté z Oddělení hlídkové služby zasahují každý den. 

Od začátku letošního roku se v ulicích města Jablonce nad Nisou mohou občané setkat s policisty z nově otevřeného Oddělení hlídkové služby. Tito policisté mají za úkol působit na veřejnosti preventivně a svojí přítomností ve veřejném prostranství tak bránit páchání jakékokoliv protiprávního jednání. Samozřejmě, že tito policisté v rámci výkonu služby dohlížejí nejen na veřejný pořádek ve městě, ale také se podílí na dohledu nad bezpečností silničního provozu a působí i represivně.

Policisté z Oddělení hlídkové služby od začátku roku řešili v Jablonci nad Nisou celkem 319 přestupků, a to především na úseku dopravy. Řidičům motorových vozidel za spáchání přestupků udělili na místě blokové pokuty nebo jejich protiprávní delikty oznámili k dalším šetřením příslušným správním orgánům. Dále hlídkoví policisté řešili čtyři případy týkající se přestupků v souvislosti s držením návykových látek a za volantem přistihli šest řidičů, kteří byli pod vlivem těchto látek. Během svých služeb tito policisté odhalili také jednoho řidiče, který za volant usedl pod vlivem alkoholu a dalších deset řidičů, kterým vůbec nevadilo, že vůz řídí i přesto, že mají vysloven zákaz řízení motorových vozidel, ač už městskými úřady nebo soudy. Všech těchto deset případů si od hlídkových policistů převzali jejich kolegové na příslušných obvodních odděleních a řidičům, kteří se svým jednáním dopustili trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření.

Poslední takové případy se staly v Jablonci nad Nisou i tento týden.  V pondělí dopoledne krátce po desáté hodině policisté z Oddělení hlídkové služby kontrolovali v ulici Belgická 26letého řidiče s vozidlem Opel Zafira. Provedenou kontrolou zjistili, že tento muž má v současné době vysloveny dokonce dva zákazy řízení, a to Městským úřadem v Tanvaldě do dubna letošního dubna a Magistrátem města Jablonec nad Nisou do letošního prosince.

Dalšího řidiče s vysloveným zákazem řízení motorových vozidel hlídkoví policisté přistihli za volantem Audi A4 včera dopoledne po deváté hodině v ulici Rýnovická. 44letý muž za volant usedl i přesto, že má do dubna letošního roku vysloven zákaz řízení motorových vozidel daný rozhodnutím Magistrátu hlavního města Prahy. Oba tyto případy si dle místní příslušnosti převzali policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou – Mšeně. Ti oběma mužům ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, za jehož spáchání jim nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Na závěr je ovšem důležité také uvést, že policistům z nově otevřeného Oddělení hlídkové služby se během jejich působení v Jablonci nad Nisou podařilo v rámci služby vypátrat celkem 12 osob, které byly  vedené v celostátním pátrání. Je zcela jisté, že tito policisté svojí přítomností v ulicích města, přispívají ke zvýšení bezpečnosti v něm a  samozřejmě nejen preventivně působí i na všechny účastníky silničního provozu.


21. 2. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem