Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté z Konice objasnili sérii vloupání

a další zprávy ze dne 22.9.2008. 

Policisté z Konice objasnili sérii vloupání

Policisté Obvodního oddělení Konice zjistili tři nezletilé pachatele, kteří počátkem srpna rozbili boční skla u tří nákladních vozidel Tatra, která byla zaparkovaná na odstavné ploše na ulici Kostelní v Konici. Do jednoho z vozidel vnikli a odcizili dvě láhve s pivem. Dále ve stejný den vnikli na pozemek v areálu Základní školy a gymnázia města Konice, na zahradě u školy vlezli větracím oknem do skleníku a zde vše poničili. Rozbili skleněnou výplň deseti skleněných tabulí a dále kompletní skleněnou výplň třech dalších skleníků. Svým jednáním zničili zeleninu - vzrostlé sazenice paprik a tyčkových rajčat. Nakonec rozbili skleněnou výplň tří oken na budově Základní školy. Způsobená škoda v tomto případě činí více jak 50 000,- Kč.
Policisté zjistili i další jejich trestnou činnost. Dva z těchto pachatelů se vloupali do objektu šicí dílny a vzorkovny v obci Křemenec, kde nic neodcizili, ale poničili zařízení a vybavení dílny včetně látek a vzorků výrobků. Škoda dosahuje částky 55 000,- Kč. Tito dva pachatelé se také vloupali do dvou rekreačních chat a do maringotky v Konici a do dvou rekreačních objektů a do vodárny v obci Křemenec. Objekty poškodili a rozházeli v nich uložené věci. Odcizili pouze drobné předměty jako badmintonové rakety, náplast, zahradnické nůžky, kanystr.
Mladíci jsou podezřelí z provinění Krádeže, Poškozování cizí věci a Porušování domovní svobody.

Vloupání do vozidel

Na Policii ČR v Prostějově byly nahlášeny 2 případy vloupání do vozidel. Neznámý pachatel se vloupal do nákladního auta Fiat Ducato na ulici Brněnská a do vozidla VW Golf na ulici Krapkova v Prostějově. Z aut pachatel odcizil látkovou tašku a autorádio. Celková škoda v obou případech činí 5 500,- Kč.


vytisknout  e-mailem