Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Milovic zachránili 75letého muže

NYMBURSKO- Policisté zachraňovali cyklistu, který náhle zkolaboval. 

V neděli 16. června 2024, krátce po 11. hodině dopoledne, vyjížděli policisté do Poděbrad, kde na ulici náhle zkolaboval starší muž.

Policisté z milovického oddělení hlídkové služby pprap. Josef Ptáčník a pprap. Ondřej Zbýň byli na místě během 2 minut, poté co dostali oznámení z operačního střediska. Po příjezdu na místo ležel 75letý muž na zemi a nejevil známky života. Policisté zjistili, že muž byl na projížďce na kole a poté, co z kola sesednul se mu udělalo se nevolno a zkolaboval.

Policisté proto na nic nečekali a začali okamžitě s resuscitací. Při ní použili i přístroj AED, který doporučil jeden elektrický výboj. Ostatní dva výboje přístroj už nedoporučil, proto policisté pokračovali v resuscitaci sami, a to až do příjezdu zdravotnické záchranné služby, která si seniora následně převzala do péče s podezřením na prodělaný infarkt.

Díky rychlému dojezdu a včasné resuscitaci ze strany kolegů Josefa a Ondřeje a následné zdravotnické péči ze strany záchranářů a lékařů se seniorovi podařilo zachránit život. Všem, kteří se na jeho záchraně podíleli patří velké poděkování a pánovi přejeme brzké uzdravení.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
21. června 2024

Odkazy do noveho okna

zleva pprap. Ondřej Zbýň a pprap. Josef Ptáčník

zleva pprap. Ondřej Zbýň a pprap. Josef ... 

Detailní náhled

zleva pprap. Ondřej Zbýň a pprap. Josef Ptáčník

zleva pprap. Ondřej Zbýň a pprap. Josef ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem