Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Vlašimi šetřili případ napadení psa dalším psem

BENEŠOVSKO – Celou věc policisté odevzdali k projednání přestupku. 

Na policisty z Vlašimi se první zářijový den obrátila 55letá žena, která oznámila, že jejího psa napadl pes jiný. Žena po 13. hodině v zámeckém parku ve Vlašimi venčila psa, křížence čivavy. Dle výpovědi poškozené náhle přiběhl větší cizí pes a jejího psa napadl. Žena se spolu s partnerem snažila vlastního psa bránit, kdy při tomto došlo k drobným oděrkám a pohmožděninám, které ženě i muži způsobil útočící pes. Bohužel malý pes útok nepřežil, a to i přesto, že majitelka vyhledala okamžitou pomoc veterináře.

Přivolaná hlídka policistů vypátrala podezřelého psa a jeho majitele chvíli po útoku, kdy majitel psa uvedl, že se mu pes z vodítka vysmekl a utekl neznámo kam, následně napadl cizího psa.

Policisté následně k celé věci vyslechli jak poškozenou ženu, tak i majitele druhého psa, který na čivavu zaútočil.

Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádnému vážnému zranění majitelky psa ani jejího partnera a útok psa nebyl úmyslným činem, nedošlo tak k naplnění skutkové podstaty trestného činu a celou věc policisté předali příslušnému správnímu orgánu k projednání přestupku, v tomto případě se jedná o porušení vyhlášky o volném pobíhání psů na území města. Za to může následně správní orgán uložit pokutu a nařídit kompenzaci vzniklé škody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
11. září 20233

vytisknout  e-mailem