Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté za seniory v Hřibojedech

Velmi vydařené odpoledne s občany 

Na pozvání pana starosty z obce Hřibojedy na Královédvorsku zavítali na schůzku členů Klubu seniorů zástupci z Policie České republiky. Za našimi spoluobčany přjeli ve čtvrtek 2. 6. 2011 v odpoledních hodinách vedoucí Obvodního oddělení ze Dvora Králové nad Labem, policista s územní odpovědností a preventistka z Preventivně informační skupiny z Trutnova. Pobesedovat s představiteli bezpečnostního sboru přišlo více jak na dvě desítky členů do zasedací místnosti Obecního úřadu.
Po krátkém úvodu a představení policisté našim seniorům podali informace a rady, jak by se měli zachovat, pokud by se stali obětí nějakého trestného činu. Uvedli několik případů, které se staly v jejich regionu a seniorům vysvětlili, čeho by se měli vyvarovat, a jak by měli postupovat, pokud by se jim něco takového stalo, kam zavolat nebo koho informovat. Policisté se zejména zaměřili na kapesní krádeže ve velkých obchodech, krádeže věcí z vozidel a v neposlední řadě i na nejčastější páchanou trestnou činnost na seniorech, tj. podvody. Na závěr zazněly rady ohledně dopravy, chování řidičů a chodců v silničním provozu.
Informace i rady si besedující odnesli do svých domovů i v podobě letáčků. Beseda byla zakončena poděkováním pana starosty a ze strany policistů byla přislíbena další možnost spolupráce.

nprap. Věra Krejčová
3. 6. 201

Odkazy do noveho okna

Hřibojedy 2.6.

Hřibojedy 2.6. 

Detailní náhled

Hřibojedy 2.6.

Hřibojedy 2.6. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem