Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zabavili řidiči vozidlo

RAKOVNICKO – Muž opakovaně řídil i přes zákaz řízení motorových vozidel. 

Hlídka z Obvodního oddělení Hořesedly prováděla dohled nad silničním provozem v pátek 7. října na silnici I. třídy č. 6 v obci Hořesedly.

Předepsaným způsobem policisté zastavovali projíždějící osobní vozidlo Renault Laguna, přičemž jeho řidič pokyn k zastavení nerespektoval, hlídku objel a pokračoval v jízdě směrem na Karlovy Vary. Policisté vozidlo pronásledovali až do obce Kolešovice, kde řidič zastavil na pozemní komunikaci vedoucí od Kolešovic do Heřmanova.

Řidič byl ztotožněn jako 25letý muž z Kladenska a na výzvu k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení předložil pouze občanský průkaz a technický průkaz. Následně hlídce uvedl, že řidičský průkaz nevlastní z důvodu zákazu řízení. Lustrace potvrdila, že řidič Renaultu má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to od května 2014 do října 2016 a následně pokračující zákaz řízení od letošního října do dubna 2018.

Vzhledem k tomu, že řidič usedl za volant opakovaně, přestože měl vysloven zákaz řízení motorových vozidel, policisté mu vozidlo zabavili.

Pětadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

 

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
10. října 2016

vytisknout  e-mailem