Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zabránili tragédii

KLADENSKO – Včasný a profesionální výkon prvosledové hlídky. 

Ve středu 10. dubna 2019 po půl osmé večer byla vyslána policejní hlídka na hlavní vlakové nádraží a to na základě telefonického rozhovoru, který učinila sedmadvacetiletá žena na tísňovou linku 158. Operačnímu důstojníkovi oznamovatelka sdělila, že chce spáchat sebevraždu skokem pod vlak. Okamžitě po přijetí oznámení byl zastaven provoz na trati v dané lokalitě.

Policisté, kteří dorazili na místo události, opravdu na vlakovém nádraží nalezli ženu, která byla velice rozrušená a nechtěla s nikým komunikovat.  Nakonec se podařilo s poškozenou navázat kontakt, žena se policistům svěřila se svými problémy a ti ji přesvědčili, aby zanechala svého jednání. Na místo přivolaná rychlá záchranná služba převezla poškozenou v doprovodu policistů do Oblastní nemocnice Kladno. Nutno podotknout, že žena nebyla pod vlivem alkoholu ani drog, jen má psychické problémy, které nedovede řešit.

Svým profesionálním a rychlým zásahem zachránili policisté zcela jistě nešťastné ženě život a za to jim patří poděkování.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. dubna 2019

vytisknout  e-mailem