Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté zachránili 92 letého seniora

ČESKÁ LÍPA - Poskytli mu první pomoc. 

     V pátek 21. října kolem 17. hodiny  se na příslušníky pořádkové jednotky Územního odboru Česká Lípa, kteří v Novém Boru vykonávali hlídkovou službu,  obrátili místní obyvatelé s naléhavou žádostí o pomoc. Občané  přivolali přímo na ulici čtyřčlenou policejní hlídku k 92 letému muži, který zkolaboval u vchodu do prodejny drogerie Teta na třídě T. G. Masaryka.

     Policisté tomuto muži okamžitě poskytli 1. pomoc v podobě masáže srdce, na které se střídali až do příjezdu sanitního vozu rychlé záchranné služby. Zdravotníci pak v masáži srdce  pokračovali,  a když se jeho zdravotní stav stabilizoval, převezli ho do nemocnice.

     V tomto týdnu tiskové oddělení policie Územního odboru Česká Lípa kontaktovali přímo zdravotní záchranáři a požádali nás, abychom těmto čtyřem policistům veřejně poděkovali za poskytnutí jejich velmi účinné první pomoci, bez níž by muž do příjezdu sanitního vozu nedokázal přežít. Tímto našim policistům za jejich lidské nasazení i  kvalifikovanou 1. pomoc upřímně  děkujeme a troufáme si tvrdit, že se k tomuto poděkování  pomyslně připojí  většina občanů, kteří si naši zprávu přečtou.

 

por. Bc. Ivana Baláková
27. 10. 2011

vytisknout  e-mailem