Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté zachránili člověka

Děčín, Rumburk – Nebýt pohotových policistů, mohl být zmařen život člověka. 

Služba rumburským cizineckým policistům začínala ten den (29.3.2010) stejně jako každá jiná. Ranní instrukce od vedoucího, předání služby od kolegů z předchozí hlídky, sbalit techniku a vybavení určené ke kontrolám cizinců a rovnou vyrazit do terénu. Kontrolovat ubytovny, tržnice a vůbec místa, kde by mohlo docházet k páchání trestné činnosti.

Odpoledne hlídka zamířila do Krásné Lípy na obhlídku obce. Policisté byli v tu chvíli asi 100 metrů od místního železničního přejezdu v Rumburské ulici, když si všimli muže kráčejícího po protějším chodníku směrem do centra obce. Šedesátiletý muž znenadání těžce zavrávoral a upadl přímo doprostřed vozovky. Bystří a pohotoví policisté okamžitě vyskočili z auta nehybně ležícímu muži na pomoc. Kolemjdoucí žena uposlechla rychlého pokynu policisty a zavolala rychlou záchrannou službu, zatímco policisté kontrolovali stav muže. Vše se děje v několika málo vteřinách. Muž nemá dostatek kyslíku, protože má zapadlý jazyk, celé tělo je v křeči a dusí se. Policisté museli silou uvolnit mužovu čelist a jazyk vyndat, aby se vzduch mohl volnými dýchacími cestami dostat až do plic. Povedlo se. Muž se může nadechnout. Je lehce v šoku, ale to už přijíždí záchranná služba, aby ho mohla odvézt do nemocnice. Policisté předali lékařům informace o stavu zachráněného muže.

Vše nakonec dopadlo dobře a policisty hřeje vědomí, že díky jejich pohotovosti se podařilo muže zachránit. Nebýt totiž včasného zásahu, kdo ví, jestli by muž přežil. Heslo „Pomáhat a chránit“ naplnili policisté beze zbytku.

vytisknout  e-mailem