Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zachránili lidský život

TEPLICE - Policistka dvě hodiny po telefonu rozmlouvala sebevraždu a další zprávy. 

Policisté zachránili lidský život
     Díky trpělivosti a vynikajícím vyjednávacím schopnostem policistky z obvodního oddělení v Duchcově se podařilo zachránit lidský život. Včera před dvacátou hodinou přijali duchcovští policisté oznámení, že příbuzní pohřešují 55letého muže, který doma zanechal dopis na rozloučenou s tím, že se rozhodl skoncovat s životem. Policisté ihned zažádali o lokalizaci mužova mobilního telefonu, a jelikož byla podle zjištěných informací důvodná obava, že se chce někde venku oběsit, požádali o nasazení vrtulníku. Asi po hodině intenzivního pátrání se policistce, která vykonávala dozorčí službu v Duchcově, podařilo dovolat na sebevrahův mobilní telefon. Téměř dvě následující hodiny zkušená policistka trpělivě muži rozmlouvala jeho úmysl se zabít a rozhovorem ho udržovala při životě.
     Mezitím policisté propátrávali okolí míst, kde byl lokalizován mužův mobil. Jeden z policistů zaslechl z domu v této lokalitě hovor muže, z něhož vyplynulo, že se jedná právě o sebevraha, se kterým policistka v té chvíli telefonicky hovořila.
     Protože se ukázalo, že má mít u sebe sebevrah zbraň, byla na místo povolána zásahová jednotka. Po dvou hodinách rozhovoru převzal telefon policejní vyjednavač a nakonec muže přesvědčil, že se spolu sejdou. Muž však z domu nevyšel, hovory přes telefon již nepřijímal a bylo jasné, že je připraven se zabít. Policisté ze zásahové jednotky proto do domu vnikli a s pomocí vyjednavače se jim podařilo muže, který u sebe měl perkusní revolver, zajistit. Následně byl převezen na psychiatrické oddělení ústecké nemocnice.
 
Pokus krádeže auta
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se na Cínovci pokusil odcizit osobní vozidlo. Zloděj zatím nezjištěným způsobem vnikl do zaparkované Škody Octavia, vytrhl spínací skříňku, ale s autem v hodnotě 100 tisíc korun, se mu odjet nepodařilo. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny poškození cizí věci a krádeže ve stadiu pokusu.
 
Krádež nafty
     Sedmdesát litrů motorové nafty odcizil neznámý pachatel v Lahošti. Lapka překonal oplocení areálu poškozené firmy a následně z palivové nádrže nákladního vozidla odčerpal pohonné hmoty v hodnotě dva a půl tisíce korun.
 
 
Teplice, 22. 2. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem