Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zachránili lidský život

TEPLICE - Muže, který zkolaboval při výslechu, oživili a další zprávy. 

Policisté zachránili lidský život
     Při své práci se policisté mnohdy dostanou do situací, kdy musí zachraňovat lidské životy a zdraví. Ať již se jedná o sebevrahy, rvačky, či jiné konflikty, jsou připraveni dostát heslu „pomáhat a chránit“. Včera odpoledne zachránili policisté z obvodního oddělení v Dubí lidský život při jiné příležitosti.
     Během výslechu na služebně zkolaboval 60letý muž, kterému se z bytu ztratila peněženka. Policistka, která byla v budově s poškozeným sama, ihned zavolala záchranku a své kolegy, kteří byli na výjezdu. Muži, kterému se zastavily životní funkce, poskytla první pomoc spočívající v masáži srdce, v oživování ji po chvilce vystřídali kolegové, kteří policistce za použití majáků přispěchali na pomoc. Na oddělení rychle dorazili i strážníci Městské policie Dubí, kteří mají k dispozici defibrilátor a byli policistům při oživování nápomocni. Díky rychlému zásahu se podařilo policistům obnovit mužovy základní životní funkce a následně ho předali do péče lékařů. 
     Všem dubským policistům i strážníkům, kteří se podíleli na záchraně lidského života, a plně tak dostáli heslu „pomáhat a chránit“, patří velké uznání a dík.
 
Potěšení se nekonalo
     Policisté dopadli zlodějku, která v půlce ledna okradla v Teplicích muže, který si ji pozval k sobě do hotelu. Poškozený si 28letou prostitutku přivedl do pokoje, a když byl ve sprše, využila žena jeho nepřítomnosti a z kapsy odložených kalhot mu odcizila všechny peníze. A tak aniž by si užil touženého potěšení, za které jí předem zaplatil tisíc korun, přišel o dalších pět tisíc, které měl v kapse. Policisté ženě sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí může soudce uložit až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Z penzionu odnesl kosmetiku
     Minulý týden přijali policisté oznámení, že neznámý pachatel odcizil v teplickém penzionu kosmetiku v hodnotě přes pět tisíc korun. Zloděj vnikl do budovy, vyšel do 1. poschodí a ze skříňky na chodbě odcizil 3 kosmetické krémy a 14 parfémů. Policisté ihned začali pátrat po pachateli a po několika dnech dopadli 25letého zloděje, který se krádeže dopustil. Vzhledem k tomu, že se do křížku s paragrafy nedostal poprvé, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Dopaden za jeden den
     O 400 korun přišel mladík, který šel na nákup potravin v centru Teplic. Když mu prodavačka vrátila bankovky, ukradl je přímo z pultu 19letý lapka. Poškozený ho žádal, aby mu peníze vrátil, ale zloděj mu řekl, že je dostane, až bude mít podporu a z místa odešel. Okradený ale znal pachatelovu přezdívku, a tak policistům trvalo pouze jeden den, než zjistili jeho celou totožnost. Včera mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může jít až na dva roky za mříže.
 
 
Teplice, 23. 1. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem