Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zachránili muži život

JIHLAVSKO: Muž chtěl svůj život ukončit 

Telčští policisté zachránili život muži, který se chtěl oběsit. Policisté ho včas vypátrali, okamžitě zasáhli a poskytli mu pomoc. Muže se jim podařilo zachránit a předali ho do péče lékařů.

V pondělí 23. října přijali policisté na tísňové lince před druhou hodinou odpoledne oznámení od ženy, která uvedla, že má obavu o svého známého. Žena byla v rodinném domě v obci na Telčsku, ve kterém muž žije, vzhledem k tomu, že se ale začal chovat nepředvídatelně, odešla k sousedům a přivolala policisty. Dvaatřicetiletý muž se v současné době nachází ve špatné životní situaci a z jeho chování pojala mladá žena podezření, že by si mohl chtít ublížit.

Do obce ihned po přijetí oznámení vyjela policejní hlídka obvodního oddělení Telč. Policisté okamžitě po příjezdu na místo do domu vstoupili a začali muže hledat. V té době se s žádostí o pomoc obrátila na policisty ještě blízká příbuzná muže, kterou telefonicky kontaktoval s tím, že si ublíží. Policisté muže nalezli v půdních prostorách domu. Muž měl kolem krku uvázaný vodící řemen připevněný k trámu a seskočil z vyvýšeného místa. Jeden z policistů ihned muže uchopil a nadlehčil ho, druhý mu z krku řemen sejmul. Na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a poskytli muži nezbytnou pomoc. Muž byl při vědomí a po příjezdu ho převzali do péče zdravotníci. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu necelé jedno promile alkoholu. Převezen byl do jihlavské nemocnice.

Policisté jednali profesionálně, rychle vyhodnocovali a reagovali na všechny informace, které měli a postupně získávali, díky tomu se jim muže, který byl v bezprostředním ohrožení života, podařilo najít včas a zachránit mu život.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

24. října 2017   

vytisknout  e-mailem