Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté zachránili dva rekreanty v ohrožení

ČESKOLIPSKO - Policisté zasahovali u požáru v penzionu. 

V pátek 17. července  kolem 22. hodiny vyslalo operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje dvoučlennou hlídku policistů k požáru v penzionu v Doksech. Když přijeli policisté na místo, zjistili, že v kuchyni ubytovacího zařízení hoří olej ve fritovacím hrnci. Plameny na rozpáleném oleji se nepodařilo do jejich příjezdu uhasit ani personálu a ani přítomným svědkům. Neúspěšně se o uhašení požáru pokusili  i policisté,  jejich práškový hasicí přístroj na plameny rozbujelého ohně nestačil.

Od požáru se po celé budově šířil štiplavý dým. Ten se rychle proměňoval v hustou mlhu, která ztěžovala orientaci v prostoru. Policisté vykázali přítomné osoby z nebezpečného objektu, kde se v té době nacházely také propanbutanové láhve. Riziko jejich exploze bylo velmi reálné. Od personálu se teprve na přímý dotaz dozvěděli, že se ve vyšších patrech penzionu nacházejí ještě dva ubytovaní hosté, o jejichž osud se do té doby nikdo nestaral. Vyběhli proto do jejich pokoje , kde zastihli 40 letého muže a jeho o rok mladší přítelkyni, občany Polska. Žena v době jejich příchodu spala v posteli,  její přítel byl sice vzhůru, ale pod vlivem alkoholu a nebyl schopen na kritickou situaci adekvátně reagovat. Nejvíce "práce" měli s ženou, která byla rovněž opilá.  Pokoj byl v té době už silně zadýmený.

Policisté dvojici vyvedli z jejich pokoje doslova na poslední chvíli, než se oba stačili nadýchat všudypřítomného kouře natolik, aby jim poškodil zdraví. Požár v kuchyni uhasili dobrovolní hasiči ve spolupráci s příslušníky hasičského záchranného sboru a nakonec nikdo z ubytovaných ani z personálu díky včasnému a profesionálnímu zásahu dokských policistů nebyl nucen vyhledat lékařskou pomoc. Všichni, včetně policistů, štiplavý dým v plících vydýchali venku na čerstvém vzduchu.

20. 7. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem