Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté zachraňovali životy

Osmého července opakovaně poskytli pražští policisté první pomoc osobám, které se pokusily spáchat sebevraždu. Jejich pohotovost a obětavost na místě události byla při záchraně životů rozhodující. 

Ve dvacet hodin a třicet minut vyjížděli policisté z  Pohotovostní motorizované jednotky správy hlavního města Prahy P ČR do ulice Na Sádce ve čtvrtém pražském obvodu. Oznamovatel prostřednictvím linky 158 upozornil policisty na podezřelé chování neznámého mladého muže, měl podezření na možné sebepoškozování. Policejní hlídka v uvedené ulici, poblíž telefonní budky, našla ležícího třiačtyřicetiletého muže, který se pokusil spáchat sebevraždu. Muž se pořezal nožem v oblasti zápěstí levé ruky. Rána nebezpečně krvácela, a tak policisté poskytli zraněnému první pomoc a přivolali lékaře záchranné služby. Zraněný muž jevil známky podnapilosti. Po ošetření se policistům svěřil, že se nachází v tíživé finanční situaci. Záchranná služba jej převezla do nemocnice.
O dvě hodiny později byli pražští policisté opět přivoláni do této oblasti. Tentokrát je oznamovatelka žádala o zákrok proti agresivnímu muži, který se pohyboval v obytném domě, ulici Na Sádce. Policisté po příjezdu na místo spatřili muže, který se dobýval do jednoho z bytů. Jeho dveře se otevřely, jakmile hlídka vstoupila do objektu. Muž využil příležitosti, vnikl do obydlí a zmocnil se zde kuchyňského nože, kterým se okamžitě bodl do krku a poté si bodnou ránu ještě rozřízl. Policisté linky tísňového volání 158 Obvodního ředitelství P ČR Praha IV. se okamžitě vrhli na zraněného, který silně krvácel. Jeden ze zakročujících policistů pomocí chvatů a hmatů svedl vzpouzejícího se muže na pohovku a jeho kolega se pokoušel udržet dotyčného ve stabilizované poloze. Na místo události byla přivolána záchranná služba. Policisté agresivního muže, který přes závažné poranění kladl neustál odpor, zklidnili a ránu překryli textilii, aby zabránili možnému vykrvácení. Zraněný šestačtyřicetiletý cizinec byl převezen do nemocnice, kde byl také hospitalizován. Jeho zdravotní stav policistům neumožňuje, aby jej k případu vyslechli. Při prověřování totožnosti bylo zjištěno, že se dotyčný zdržuje na území ČR neoprávněně, neboť byl vyhoštěn.

vytisknout  e-mailem