Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté žádají o spolupráci

PLZEŇ VENKOV - K objasnění dopravních nehod by mohli přispět svědci. 

Dopravní policisté z územního odboru Plzeň venkov žádají veřejnost o spolupráci při objasnění hned několika dopravních nehod, ke kterým došlo v červenci tohoto roku na území Plzně venkova.

  1. Dopravní nehoda z pondělí 11. července 2016 - Zhůř

    Zatím neznámý řidič jel v tento den okolo 17:00 hod. přesně nezjištěným vozidlem v obci Zhůř směrem na obec Měcholupy, kde ve stoupání po projetí levotočivé zatáčky přejel pravou krajnici, a poškodil tak svislé dopravní značení – dopravní značku označující hlavní silnici. Při této dopravní nehodě vznikla Ředitelství silnic a dálnic ČR hmotná škoda ve výši přibližně 3 000 korun. Podle úlomků plastů, které byly na místě zajištěny, by se mělo s největší pravděpodobností jednat o osobní motorové vozidlo Audi Q5, rok výroby 2011.

  2. Dopravní nehoda z pátku 15. července na sobotu 16. července 2016 - Těnovice

    K této dopravní nehodě došlo v přesně nezjištěné době (přibližně od 20:15 hod. do 08:00 hod.) v obci Těnovice, kterou projížděl zatím neznámý řidič směrem na obec Hořehledy. Ten narazil zatím nezjištěným vozem do levé zadní části osobního automobilu Škoda Fabia, které bylo zaparkované u levého okraje vozovky před jedním domem v této obci. Poškozenému tak vznikla hmotná škoda ve výši přibližně 30 000 korun.

  3. Dopravní nehoda z neděle 24. července 2016 – Borek

    Hmotnou škodu ve výši cca. 11 000 korun způsobil zatím neznámý řidič poškozenému muži v obci Borek na severním Plzeňsku. Okolo půl osmé ráno projížděl touto obcí směrem na obec Břízsko zatím neznámý řidič, který při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému značení a na přímém úseku po projetí zatáčky vyjel s vozidlem mimo vozovku, kde narazil do oplocení pozemku domu. Na pozemku poškozeného se tento řidič otočil a chtěl vyjet zpět na silnici, což se mu ale nepodařilo, a tak začal na pozemku couvat, přičemž vyjel z pozemku tím způsobem, že poškodil další pole oplocení domu. Na silnici pak vozidlo z důvodu poškození odstavil a z místa dopravní nehody odešel směrem na obec Kozojedy. Dopravní policisté, kteří se touto dopravní nehodou zabývají, zjistili, že je vozidlo značky Peugeot 405, kterým řidič jel, vyhlášeno v pátrání jako odcizené. Zároveň na něm byly umístěny registrační značky z vozidla, které je již v zániku.

  4. Dopravní nehoda z pondělí 25. července 2016 – Chlum

    Přibližně v půl třetí odpoledne projížděl zatím nezjištěný řidič nákladního vozidla obcí Chlum k obci Nepomuk, kde při průjezdu pravotočivé zatáčky přejel pravou krajnici, a narazil tak do střechy rodinného domu, na které vznikla poškozené ženě hmotná škoda ve výši přibližně 3 000 korun.

  5. Dopravní nehoda z pátku 29. července 2016 – u obce Měcholupy

    K této dopravní nehodě došlo krátce po třetí hodině odpoledne přibližně 200m od obce Měcholupy směrem jízdy na Nepomuk. Zatím neznámý řidič přesně nezjištěného vozidla (pravděpodobně však tov. zn. Volkswagen, tmavé barvy) zde při předjíždění dodávkového vozidla poškodil protijedoucí vozidlo Škoda Fabia, bílé barvy a z místa dopravní nehody ujel.

  6. Dopravní nehoda ze soboty 30. července 2016 – Kamenný Újezd

    Před průchodem k hřišti TJ Baník Kamenný Újezd poškodil v době od 16:30 hod. do 18:45 hod. zatím neznámý řidič zde zaparkované osobní motorové vozidlo Škoda Octavia.

Všechny případné svědky, kteří by policistům mohli sdělit informace k výše uvedeným dopravním nehodám, žádáme, aby se obrátili na policisty z dopravního inspektorátu Plzeň venkov (Slovanská Alej 26, Plzeň; tel: 606 655 427) nebo na kterékoli oddělení Policie ČR.

 

por. Mgr. Pavla Burešová
2. srpna 2016

 

vytisknout  e-mailem